Nyt

Det oplyser myndighederne på Malta der også oplyser migranternes asylstatus skal undersøges. Lande som Nederlandene, Italien, Luxembourg, Portugal, Irland, Frankrig og Belgien har sagt de er villige til at modtage flygtninge.

Medgrundlægger af NGO’en Lifeline Axel Steier siger til AFP han mener en meget stor del af de opsamlede har ret til asyl og henviser til godkendelsesprocenten i Italien angående personer der kommer over Middelhavet er på 70 %.

Samtidigt siger de maltesiske myndigheder, at kaptajnen på Lifeline er blevet afhørt og at der er tvivl om skibets registrering. Ved ankomsten til ø-staten gav Claus-Peter Reisch som er kaptajn fingeren til myndighederne der foreløbigt har beslaglagt skibet.

ANNONSE

Tysklands indenrigsminister Horst Seehofer afviser derimod Tyskland skal modtage migranterne og advarer mod det kan give bagslag, at der hver dag eller uge kommer migrantskibe der vil aflevere migranter.

AFP

Die Welt

ANNONSE