Nyt

I dag kan flere medier oplyse, at Frankrig ikke ville modtage skibet efter det har samlet 58 migranter op i to omgange.

Finansminister La Maire udtalte i et interview i fransk fjernsyn, at den franske regering havde afvist anløb. Senere meddelte den franske europaminister Louiseau at den rette havn for skibet er i Italien eller Malta. Begge lande og særligt Italien har dog tidligere vist stor modstand mod at modtage NGO-skibe med migranter.

Over frokost havde Læger uden Grænser ellers skrevet skibet var på vej mod Frankrig.

Senere på dagen oplyste Maltas regering at skibet kan komme ind i maltesisk farvand hvor et skib vil modtage migranterne. Der var allerede aftalt med Portugal de tager imod ti, mens Frankrig og Spanien modtager flere.

Selve skibet Aquarius 2 skal ikke anløbe på Malta. Dermed kan skibet undgå at strande på ø-staten da det mister sit Panamaflag endelig ved næste ankomst i en havn. Omvendt viser Malta endnu engang de ikke vil have anløb af disse skibe hvor der i forvejen ligger skibene Lifeline og Seawatch 2 som myndighederne har tilbageholdt.

ANNONSE

Frankrig taler stadig om en “europæisk løsning” der består i fordeling af alle de migranter NGO-skibene samler op, mens lande som Italien og Østrig sammen med Visagradlandene nægter en fordeling. De fleste opsamlede migranter på Middelhavet har i øvrigt lande som Frankrig, Tyskland og andre nordlige distinationer som mål og ikke Italien eller Østeuropa. En fordeling virker alene af den grund illusorisk.

DlF 24 Frankreich verweigert “Aquarius 2” Einfahrt

Kleine Zeitung (Østrig) – Portugal nimmt zehn Flüchtlinge, Malta verteilt direstlichen en

ANNONSE