Nyt

Foto: LIFELINE / Twitter.

 

Migrantskibet «Lifeline» får lov til at komme i havn på Malta, det kundgør Italiens statsminister Giuseppe Conte, efter at have konfereret med sin maltesiske kollega Joseph Muscat.

Conte lover, at Italien vil tage imod en del af de 234 migranter ombord på det hollandskregistrerede NGO-fartøj, oplyser Corriere della Sera. Den italienske statsminister siger, han håber at andre europæiske lande også vil stille op.

Tegnene på øget europæisk modstand mod migrantinvasionen er altså stadig ikke nok til at modstå migrationstrykket fra det afrikanske kontinent. Det forbliver på et højt niveau. Migranternes, NGO-ernes og deres støttespilleres vilje er større end Europas.

Men en vis bremsende effekt har dette skuespil jo på migrantstrømmens hastighed, og Italiens indenrigsminister Matteo Salvini forsøger efter bedste evne at holde optimismen oppe: Nu kan dette banditfartøj endelig blive beslaglagt, siger han.

ANNONSE

Maltas regering meddeler på sin side, at «Lifeline» vil blive genstand for efterforskning med henblik på at finde ud af om skibet har fulgt international lov og ret.

Samtidig har Malta nægtet skibet «Aquarius», som er i gang med migranttrafikken igen, efter for nylig at have sat en meget omtalt menneskelig last af i Valencia, at lægge til kaj for at laste forsyninger. Fartøjet har derfor sat kursen mod Marseille på Frankrigs sydkyst. Sorteperspillet mellem de europæiske lande fortsætter for fuld skrue.

 

ANNONSE