Nyt

 

 

Skibet Lifeline har lagt til kaj på Malta efter at flere lande blev enige om at tage ansvar for migranterne og flygtningene om bord. Nu afhøres kaptajnen af politiet.

Skibet lagde til kaj i havnen i Valletta lidt før klokken 8 onsdag aften, og kaptajnen på båden bliver lige nu afhørt, oplyser myndighederne på Malta.

Både skibet og kaptajnen kan blive straffeforfulgt, eftersom de er mistænkt for at have ignoreret en ordre fra den italienske kystvagt. Maltas statsminister Joseph Muscat siger, at både besætningen og det «statsløse» skib vil blive efterforsket, og at der findes beviser for at de løj om at skibet sejler under hollandsk flag.

Kaptajnen får senere lov til at vende tilbage til skibet, oplyser myndighederne i landet.

Bragt til modtagecenter

De i alt 234 migranter og flygtninge bliver bragt til et modtagecenter på Malta, men Muscat oplyste tidligere onsdag at otte EU-lande har tilbudt at tage imod dem, der anerkendes som flygtninge, deriblandt Malta selv. Ophold vil blive givet til dem som har ret til det, mens de øvrige vil blive returneret til deres hjemland, sagde Muscat.

De andre lande er Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Irland, Belgien og Frankrig, oplyste statsministeren.

På anmodning fra Malta vil også Norge tilbyde ophold for 15 personer fra Lifeline, oplyser Udenrigsministeriet (UD) onsdag aften. De 15 personer skal regnes ind i den årlige andel af kvoteflygtninge, som er fastsat i statsbudgettet.

ANNONSE

Vurderer beskyttelsesbehov

Der lægges op til at FN´s højkommissær for flygtninge vil vurdere beskyttelsesbehovet for den enkelte om bord og afgøre deres flygtningestatus på Malta, oplyser UD.

Maltas statsminister nævnte ikke Tyskland, da han talte om Lifeline tidligere onsdag. Men den tyske indenrigsminister Horst Seehofer har sagt, at Tyskland kan tage imod nogle, på betingelse af at Lifeline, som ejes og drive af en tysk nødhjælpsorganisation, afslutter deres virksomhed med at samle migranter op i Middelhavet.

Lifeline blev nægtet at lægge til kaj i Europa efter at skibet havde samlet migranter og flygtninge op i Middelhavet torsdag i forrige uge.

 

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige