Nyt

Kaptajn Claus-Peter Reich fra Lifeline ses her give “fuckfinger” da han anløb Valetta med opsamlede migranter og myndighederne havde annonceret skibet ikke kunne forlade havnen igen.

Det blev ikke en udtjent slæbebåd som den ekstreme NGO MISSION-Lifeline fik købt ud af en del af de mange indsamlede midler vi tidligere har skrevet om, men et sejlskib.

Lobbyorganistaionen oplyser på deres twitterprofil at man har købt et sejlskib og det skal fungere som en “satellit” og som skal kommunikere med et moderskib i søgningen efter migranter ud for kysten ved Libyen.

Organisationen ændrer således strategi hvor det før sejlede rundt med et skib skal de fremover søge med flere mindre skibe så der kan spottes flere migrantbåde. De skriver også et sejlskib har større rækkevide end et motorskib.

ANNONSE

Den ændrede strategi kan enten tolkes som en oprustning eller som en desperation over manglende held i den senere tid med at samle migranter op efterhånden som den centrale migrantrute på Middelhavet stort set kun benyttes af tunesiske migranter.

ANNONSE