Kopierede/fra hoften

– Wir haben die Lage NICHT im Griff! Innenriksminister Horst Seehofer (t.v.) skal have været vred da han kom med udbruddet. Forbundskansler Angela Merkel til højre. (Arkivfoto)

 

Den tyske indenrigsminister Horst Seehofer gav klar besked på et lukket møde: De tyske myndigheder har ikke kontrol over asylpolitikken, skriver den tyske avis Bild:

– Wir haben die Lage NICHT im Griff!

En irakisk asylsøger (20) sidder i varetægt, mistænkt for at have dræbt den 14-årige jødiske pige Susanna F. Drabet ryster Tyskland, og har øget temperaturen i den allerede ophedede asyldebat.

Susanna blev fundet nær Wiesbaden efter at have været forsvundet i to uger. To mistænkte gerningsmænd er arresteret – en 35-årig tyrkisk statsborger og en 20-årig iraker som stak af til Irak, men blev arresteret og returneret til Tyskland.

Obduktionen viste at Susanna var blevet voldtaget og dræbt.

– Vi kan ikke bare klandre sikkerhedsmyndighederne. Politikken er skyld i dette, skal Seehofer have sagt i vrede, ifølge Bild:

Med sit utvetydige udbrud går Seehofer i struben på forbundskansler Angela Merkel, som i 2015 inviterede en million migranter til Tyskland.

– Tysklands asylpolitik må totalt omarbejdes. Vi har fortsat ikke nogen brugbar plan for fremtiden, siger indenrigsminister Horst Seehofer til Bild.

Seehofer tilhører CSU, det bayerske søsterparti til statsminister Angela Merkels kristendemokratiske parti CDU. Partiet har længe krævet en strammere asylpolitik i Tyskland.

Han siger han vil fremlægge en plan med 63 punkter om sagen tirsdag. Den indebærer blandt andet at papirløse migranter skal nægtes indrejse ved grænsen, og en strammere hjemsendelsespolitik.

Den sigtede iraker flygtede til Irak sammen med sin familie. Ifølge Die Welt formåede familien at flyve ud fra Düsseldorf, til trods for at identitetspapirerne ikke stemte overens med navnene på flybilletterne.

ANNONSE

«Hvis han var blevet sendt ud af landet, ville hun endnu have været i live», skrev Bild.

– Den 14-årige er endnu et offer for forbundskansler Angela Merkels egoistiske og hyklerske politik, siger leder for AfD, Alice Weidel, ifølge AFP. Hun mener også at Merkel er delvis skyldig i drabet og kræver Merkels afgang.

Efter flere dages tavshed, svarede Merkel lørdag på spørgsmål fra pressen på G7-møtet:

– Dette afskyelige drab har berørt hele Tyskland, og også mig.

– Vi sørger med familien, sagde Merkel.

 

ANNONSE