Nyt

Lørdag arrangerede” Alternative für Deutschland” (AfD) en demonstration i Mainz efter voldtægten og drabet på 14-årige Susanna F. På flere af plakaterne stod: «Endlich konsequenzen ziehen!» – Det er på tide at tage konsekvenserne. Foto: Ralph Orlowski /Reuters / Scanpix

 

Reaktionerne er stærke i hele Tyskland efter voldtægten og drabet på den 14-årige jødiske pige Susanna F.

Susanna blev fundet nær Wiesbaden, efter at have været forsvundet i to uger. To mistænkte gerningsmænd er arresteret – en 35-årig tyrkisk statsborger og en 20-årig iraker, som efterfølgende stak af til Irak, men blev arresteret i det nordlige Irak af kurdisk politi.

Etter at liget af Susanna F. blev fundet den 22. maj viste obduktionen, at hun var blevet voldtaget og derefter dræbt.

Statsadvokaten meddelte torsdag at to asylsøgere, den 20-årige fra Irak og den 35-årige tyrker, bosat på et asylcenter, er sigtet for voldtægt og drab. De skal derefter have gravet liget ned.

ANNONSE

Den 20-årige iraker formåede at stikke af til Irak, hvor han blev pågrebet af kurdisk politi. Han skal være ankommet til Tyskland under migrantkrisen i efteråret 2015. Hans ansøgning om asyl var afslået.

Den 20-årige var særdeles godt kendt af politiet i forvejen. Ifølge statsadvokaten i Wiesbaden er han under efterforskning for at have truet en mand med kniv og røvet ham, han skal have angrebet en politibetjent og været involveret i slagsmål. Han var også under efterforskning for voldtægt af en 11 år gammel pige. (Focus.de)

Det jødiske samfund i Mainz fortæller, at de gør alt de kan for at støtte familien i den svære tid. Samfundets rabbiner, Aharon Ran Vernikovsky, er blevet talsperson for den bestyrtelse, som indbyggerne i Mainz føler.

Susannas forsvinden, og siden voldtægten og drabet på hende, er vidt omtalt i tyske medier. Venstreliberale medier siges dog at udelade oplysningerne om gerningspersonernes herkomst og at pigen var jødisk.

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet