Dag: 7. maj 2018

Kopiec Anielewicza przy ul. Miłej 18 w Warszawie – Anielewicz-haugen ved Miła-gaten 18 i Warszawa. (Det skal nevnes at ulica Miła nærmest betyr Lyckliga gatan). Foto: Adrian Grycuk, Wikimedia Commons Den 8. mai 1945 var krigshandlingene i Europa endelig over. Men den 8. mai 2018 er det også nøyaktig 75 år siden mange av de […]

Les Mer...

Den politiske diskussion om lukkede asylmodtagelsescentre som er foregået i Tyskland efter optøjerne på modtagecentret i Ellwangen, er en afsporing af debatten, mener Ernst Walter, som er leder for det føderale tyske politis fagforening Bundespolizeigewerkschaft. 

Les Mer...

Den schweiziske avis Blick kunne søndag den 6. maj afsløre at der i en tyrkisk skole i byen Uttwil der ligger i kantonen Thurgau, er afholdt forestillinger hvor børn ned til seks år har spillet krigsspil med forældre som tilskuere. Børnene spillede soldater og var i uniformer og der var hængt tyrkiske faner op. Nogen af børnene spillede også døde og blev overdækket med det tyrkiske flag.

Les Mer...

I de seneste dage har blandt andet TV2.dk dækket en sag de græske myndigheder har rejst mod to personer der har dansk statsborgerskab. Disse er anklaget for menneskesmugling i Grækenland. De og deres advokat siger selv de er uskyldige og kun ville hjælpe personer de kalder “flygtninge” i land ved den græske ø Lesbos.

Les Mer...

Retten i Malmø har løsladt en 31-årig mand, som fredag blev anholdt af svensk politi, der mistænkte ham for at forberede en terrorhandling.

Les Mer...

Da Donald Trump sa han ville flytte ambassaden til Jerusalem, troede international presse knapt sine egne øjne. Nu er vejskilte på plads og ambassaden åbner næste uge.

Les Mer...

En af dagens mange nedslag fra Ritzau der loyalt refererer fra Elbæk

Les Mer...

Volden mod politiet i asylmodtagelsescentret i Ellwangen har uundgåeligt afstedkommet politiske reaktioner, blandt andet forslag fra indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) om at asylsøgere skal placeres i store, lukkede centre.

Les Mer...

Ungarns statsminister Viktor Orbán truer med at nedlægge veto mod EU’s budgetforslag dersom der bevilges flere penge til indvandring.

Les Mer...

En israelsk minister advarer Bashar al-Assad mod at lade Iran angribe Israel, selv om det er by proxy (stedfortræder). Så sætter han sit eget liv på spil, siger minister for infrastruktur og energi, Yuval Steinitz.

Les Mer...