Nyt

Billedet: Schweiziske børn skal lære at begrave hinanden under det tyrkiske flag / Foto: stillbillede fra video (se nederst af artikelen) 

Den schweiziske avis Blick kunne søndag den 6. maj afsløre at der i en tyrkisk skole i byen Uttwil der ligger i kantonen Thurgau, er afholdt forestillinger hvor børn ned til seks år har spillet krigsspil med forældre som tilskuere. Børnene spillede soldater og var i uniformer og der var hængt tyrkiske faner op. Nogen af børnene spillede også døde og blev overdækket med det tyrkiske flag.

Arrangementet skulle være sket under protektion af den tyrkiske ambassade i Bern og med gæster fra Ankara. Der skulle være over hundrede tilskuere hvor nogen optog forestillingen med deres smartphone.

Forestillingen var led i modersmål- og kulturundervisningen, men de lokale myndigheder udtaler de ikke var klar over den aktuelle forestilling.

Den tyrkiske ambassade ville ikke udtale sig om sagen, men en leder af undervisningen udtalte efterfølgende, at børnene blot gengav et historisk slag ved Gallipoli fra første verdenskrig i 1915 hvor der døde mere end 100.000.

ANNONSE

Slaget ved Gallipoli betragtes i Tyrkiet som det osmanniske riges og islams sejr over vestmagterne Frankrig, Storbritannien og Australien og fejres årligt i Tyrkiet og bruges særligt af Ergodan for at opildne til magtdrømme jf. avisen. Tidligere er der i marts måned afsløret tilsvarende optrin i en tyrkisk domineret moske i Solothorn.

Politikere er rystede.

Således udtaler Gerhard Pfister fra det Kristentdemokratiske Folkeparti, at:

«Det er separationsøvelser under dække af integration, men det overrasker mig ikke når man ser hvordan islamiske kredse og her sågar den tyrkiske stat forhindrer integration i den vestlige kultur eller endda bekæmper den».

Det fremgår ikke af artiklerne hvorfor der er tyrkere i Schweiz eller hvorfor de skal «integreres».

 

Se video

 

Blick – Blick

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE