Nyt

I Tunesien har myndighederne ophævet en lov, som gjorde det ulovligt for kvinder at gifte sig med ikke-muslimer. En talskvinde for præsident Beji Caid Essebsi gratulerede Tunesiens kvinder med friheden til at vælge ægtefælle.

Loven som nu er ophævet, er fra 1973. Fra dengang og til nu har enhver ikke-muslimsk mand, som ønskede at gifte sig med en muslimsk kvinde, måttet konvertere til islam.

Tunesiens befolkning består af 99% muslimer. Lovændringen gør det juridisk muligt for muslimske kvinder at gifte sig med ikke-muslimer, men det betyder ikke nødvendigvis, at det vil blive så meget enklere for dem:

ANNONSE

Scrapping the decree may not do away with the cultural and traditional obstacles women face with their families in cases of inter-faith marriage, but it now offers Tunisian women greater freedom of choice from a legal perspective.

Der er langt til de rettigheder, vi tager for givet i vore demokratiske lande. Først i juli i år ophævede Tunesien loven, som tillod voldtægtsforbrydere at gifte sig med deres ofre for at slippe straf.

På den anden side har Tunesien accepteret flerkoneri siden 1956. En islamisk ret, som sniger sig ind ad bagvejen i Europa ved naiv accept og tilpasning.

BBC

ANNONSE

Mest læst