Kommentar

Billedet: En af initiativtagerne til marchen i Charlottesville, Jason Kessler, ville holde en pressekonference søndag, men blev overfaldet af en dame, som overmandede ham. Politiet måtte gribe ind. Efter moddemonstranter lørdag var blevet kørt ind, var der ikke meget stemning for at lade ham tale. Foto: Justin Ide/Reuters/Scanpix

Donald Trump sagde mandag det, kritikerne havde efterlyst: Han fordømte de højreekstreme, som marcherede i Charlottesville.

«Racism is evil and those who cause violence in its names are criminals and thugs, including the KKK, neo-Nazis, white supremacists and other hate groups that are repugnant to everything we hold dear as Americans,» the president said during an impromptu press conference Monday. «We are a nation founded on the truth that all of us are created equal. We are equal in the eyes of our creator. We are equal under the law, and we are equal under our Constitution. Those who spread violence in the name of bigotry strike at the very core of America.»

I sin første kommentar lørdag fordømte Trump volden på begge sider, og gentog «begge sider». Dette førte til et kor af protester. Hvor vovede han at sige, der var to parter? De liberale og en del republikanere ville have de højreekestreme fordømt, til trods for, at alle kunne se, at antifa og Black Lives Matter også brugte vold. Forskellen var selvsagt James Alex Fields (20) som tog bilen og pløjede ind i moddemonstranter. Heather Hoyer blev dræbt og 19 såret. At dette udløste raseri er forståeligt, men forsvarer ikke, at journalister som NRKs Dag Bredvei i Søndagsrevyen sagde, at det var en «fredelig moddemonstrastion» som pludselig blev angrebet.

Billederne talte et helt andet sprog.

Når Trump var tilbageholdende og fordømte begge parter, er det fordi han kender venstrefløjen, som kun fordømmer højrefløjen, aldrig deres egne. De højreekstreme bruges til at piske Trump og den etablerede højrefløj med. Det modsætter Trump sig, men mandag gav han efter.

ANNONSE

Medlemmer af det republikanske parti og selv hans egen nationale sikkerhedsrådgiver gik ud og kaldte volden i Charlottesville for hjemlig terror.

Venstresiden ikke alene forlanger, at Trump skal tage afstand og fordømme de højreekstreme. De giver ham også skylden for, at de højreekstreme har medvind. Hvem er det, de refererer til? Jo, det er de højreekstreme selv. Trump udsættes for en knibtangsmanøvre fra de højreekstreme og journalisterne. Han bliver siddende tilbage med sorteper, uanset hvad han siger.

Derfor vægrede Trump sig og sagde, som sandt var: Der var vold på begge sider.

Et andet spørgsmål er, hvordan situationen kunne komme ud af kontrol. Politiet forholdt sig passiv og lod situationen eskalere. Hvorfor? De fik ordre til at «stand down», siges det.

Man kan spekulere i, om demokraterne ønskede en konfrontation, som de så kunne servere for Trump.

Foremost among them were Democratic Virginia Gov. Terry McAuliffe and Democratic Charlottesville Mayor Mike Signer.

McAuliffe issued a strong denunciation of the alt-right and the rally violence on Saturday, telling white nationalists there was “no place for you in America.”

Signer sought to place the blame for the alt-right rally on President Trump, declaring that the supposed empowerment of racism “goes right to the doorstep of the president and the people around him who chose to dance with the devil in their presidential campaign.”

De samme politikere, som fordømte Trump og gav ham skylden, gav ordre til politiet om ikke at intervenere.

Both of these Democratic leaders were praised by the media for their response to the violence that unfolded. But, interestingly enough , few reporters are asking them about their responsibility in letting Charlottesville turn into a battlefield between political extremists.

Law enforcement was on hand at the dueling demonstrations on Saturday, decked out in riot gear and looking prepared for the worst. Except they weren’t allowed to do their job. Police on the scene were reported to have been ordered to “not intervene until given command to do so,” according to the ACLU. That kept them from suppressing the numerous scuffles that broke out.

ACLU, American Civilian Liberties Union, er en venstreliberal organisation. Den højreekstreme march var spredt og brudt op, og antifa og Black Lives Matter kunne hærge uforstyrret, da James Alex Fields pludselig dukkede op i sin bilen.

Both sides of the rally have been critical of police inaction in the rally, putting blame on them for the out-of-control violence that occurred on Sunday.

“There was no police presence,” Brittany Caine-Conley, a minister-in-training who protested the alt-right rally, told The New York Times. “We were watching people punch each other; people were bleeding all the while police were inside of barricades at the park, watching. It was essentially just brawling on the street and community members trying to protect each other.”

Guvernør McAuliffe lagde skylden på militsen og sagde, at den var bedre bevæbnet end politiet. Men andre kilder siger, at militsen var dem, som gjorde mest for at løsne op for de farlige situationer.

Møsteret med fraværende politi går igen i andre sammenstød mellem venstre og højre. Da Milo Yiannopoulis skulle tale på Berkely-universitetet, endte det i voldsomme optøjer.

In the two events most associated with the California college town, police were nowhere to be found. During the riot that shut down Milo Yiannopoulos’ planned speech at UC-Berkeley, antifa were able to attack anyone they thought may be an attendee and wreak havoc on town stores. All thanks to a muted police presence.

At the “Battle of Berkeley” in April, Trump supporters and antifa were able to brawl for a whole Saturday with nary a cop in sight.

Faren er, at sådanne opgjør bliver et mønster. Søndag var der et sammenstød i Seattle. Hvis demokratiske politikere spekulerer i sammenstød for at bringe præsidenten i miskredit, leger de med ilden.

 

Why Were The Police Held Back In Charlottesville?

 

http://www.washingtonexaminer.com/trump-calls-out-kkk-neo-nazis-white-supremacists-following-violence-in-charlottesville/article/2631451

ANNONSE