Nyt

Tysk politi ledsager 50 afviste afghanske asylsøgere ombord på et deportationsfly i Frankfurt den 14. december 2016. Foto: Ralph Orlowski / Reuters / Scanpix.

 

Optrapningen af konflikten mellem Taliban og regeringen i Afghanistan, har fået konsekvenser for hjemsendelsen af afviste afghanske asylsøgere fra Tyskland, skriver Die Welt: Indtil videre er det kun kriminelle og personer som udgør en sikkerhedsrisiko, som kan sendes tilbage til Afghanistan.

Ifølge tyske medier er det en intern vurdering af sikkerhedssituationen i Afghanistan, som ligger til grund for den tyske regerings retningslinjer, som i praksis har vært uofficielt anvendt allerede siden angrebet på den tyske ambassade i Kabul i maj. Den senere tid har der også været en stigende kritik af hjemsendelserne til landet.

Fra starten af 2017 og frem til slutningen af juni var der således heller ikke flere end 282 personer, som blev sendt tilbage til Afghanistan.

CSU-leder Horst Seehofer har muligvis ret i, at det er umuligt at sende migranter tilbage, men det handler i så fald også om en delvis selvpåført uduelighed. Hvorfor skal personer uden ret asyl nyde godt af en bedre sikkerhedssituation end sine landsmænd hjemme, som ikke havde ressourcer til at rejse ulovligt til Europa?

ANNONSE

For flere afghanske provinsers vedkommende går det britiske udenrigsministerium ikke så langt som til at fraråde «essential travel». Det at fortælle omverdenen, at døren fra Afghanistan til Europa ikke skal være en åben ladeport, må anses for «essential enough».

ANNONSE