Nyt

Det tyske oppositionsparti Die Linke bad i  juni den tyske regering om en opgørelse over, hvor mange afviste asylsøgere, der opholder sig i landet. Nu, fire måneder efter, foreligger svaret, skriver Die Welt.

Der opholder sig 549.209 afviste asylsøgere i Tyskland. Mange af dem fik afslag på deres ansøgning for flere år siden.

Den største gruppen på ca. 77.600 personer består af tyrkere. Derefter følger de afviste asylsøgere fra Kosovo (68.549) og Serbien (50.817).

Hvad venter så disse personer?

Det er kun få i denne gruppe på mere end en halv million mennesker, som risikerer udvisning. Ifølge den tyske regering, har næsten halvdelen af dem allerede en tidsubegrænset opholdstilladelse. Selv om deres ansøgning ikke er blevanerkendt, kan de alligevel blive i Tyskland. Til denne gruppe skal så lægges yderligere en tredjedel, der har fået midlertidig opholdstilladelse.

Heller ikke dem, der hører til den restgruppen, som udgør ca. en sjettedel af de godt 500.000 personer, er nødvendigvis i fare for at blive sendt ud af Tyskland:

De øvrige kan deles i to grupper: Dem der enten er på tålt ophold og dem, der ikke har opholdstilladelse og som  er udrejsepligtige. Det er kun den sidste gruppe, hvor udvisning er umiddelbart aktuelt.

Aktuelt og aktuelt, det viser sig nemlig, at der også her er hindringer: Nogen er syge, andre spiller syge og atter andre er gravide eller har små børn. Endelig er det i nogen tilfælde uklart hvor folk kommer fra, og det er ikke alle, der vil samarbejde for at afklare dette spørgsmål.

Betingelserne for tålt ophold skal indskærpes, siger den tyske regering. Den må tro, hvad den vil. Potentielle migranter tror ikke på det. Faktum er, at den tyske sagsbehandling af asylsager fremstår som en vits: Afgørelserne i sagerne spiller i realiteten ingen rolle, for alle får lov at blive alligevel.

ANNONSE

 

Die WeltNewsweek

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid