Nyt

Statsministrene Angela Merkel og Alexis Tsipras (arkivfoto)

 

Statsminister Alexis Tsipras siger, at Grækenland vil indgå en aftale som gør det lettere for Tyskland at sende afviste migranter tilbage til andre europæiske lande.

I et interview med Financial Times siger den græske statsminister, at han er åben for at få en specialaftale med Tyskland i stand, i et forsøg på at hindre, at asylsøgere og migranter som ankommer til Sydeuropa begiver sig videre til andre lande.

Tsipras´ udtalelse vil give den tyske statsminister Angela Merkel ammunition til topmødet i Bruxelles torsdag. Merkels konservative koalitionspartnere har den sidste tid lagt meget pres på hende for at få gang i returneringsprocessen i landet. Specielt tilbagesendelse af asylsøgere som allerede er registrerede i et andet EU-land.

– Vi vil ikke modsætte os, at Tyskland returnerer asylsøgere, såfremt det kan hjælpe med at sende et signal til menneskesmuglere om at Europa strammer op, siger Tsipras.

Under det to dage lange topmøde skal EU’s stats- og regeringschefer blandt andet diskutere asylpolitik, skattepolitik og forsvarssamarbejde.

 

ANNONSE