Nyt

Horst Seehofer. Foto: Wikimedia Commons.

 

Mens den tyske statsminister og CDU-leder Angela Merkel tidligere har afvist at indføre en øvre grænse for antallet af migranter, der hvert år kommer til Tyskland, går søsterpartiet CSUs leder og Bayerns statsminister Horst Seehofer nu ud og gentager kravet i et interview i Focus.

Seehofer begrunder sit standpunkt med vanskelighederne med udsendelse af afviste asylsøgere, et tiltag som de mere indvandringsliberale siger må styrkes. Skal man tro CSU-lederen, er det en illusion at tro, at Tyskland vil blive i stand til at sende de hidtil 250.000 afviste asylsøgere tilbage til hjemlandene.

Det er «næsten umuligt at sende migranterne tilbage, når de først er kommet til landet». Seehofer siger, at det skyldes mange ting. «Der føres massevis af ankesager mod udvisninger for domstolene. I de fleste tilfælde mangler der papirer, og uden papirer, vil ophavslandene ikke tage imod folk. I andre tilfælde er der lægeerklæringer. Atter andre har slået rødder her eller har fundet en skytshelgen, som sætter alt ind på, at de skal få lov at blive i landet. Det er forbundsrepublikkens virkelighed i 2017.»

Migranterne skal standses ved EUs ydergrænse, kommenterer CSU-lederen: «Det er til syvende og sidst meget mere kristent og humant at sige, at de ikke får lov at blive, end at sende dem rundt i hele Europa.»

ANNONSE
ANNONSE