Nyt

Afghanere, der gerne vil evakueres, Kabul, august 2021; Foto: Malay Mail)

“Vi kan under ingen omstændigheder acceptere barnebrude i Danmark.”, pressede socialdemokraternes udlændingeordfører Inger Støjberg tilbage i 2016. Senere stemte han for at sende hende i den igangværende rigsret. I dag er Dan Jørgensen Klimaminister, og således medansvarlig for seneste udvikling.

Fra TV2 Online, der gengiver en historie fra Jyllands-Posten – Regeringen vil give opholdstilladelse til afghanske barnebrude og ekstrakoner.

“Regeringen vil med en særlov lade evakuerede personer fra Afghanistan med mere end én kone eller ægtefæller under 18 år få opholdstilladelse i Danmark. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af et lovudkast.

… På side 70 fremgår det, at regeringen er parat til at bløde op på de gældende regler.

– Det bemærkes, at der efter den foreslåede bestemmelse vil kunne meddeles opholdstilladelse til mere end én ægtefælle eller fast samlever, ligesom der vil kunne meddeles opholdstilladelse til en mindreårig ægtefælle eller fast samlever, står der. …

– De komplicerede forhold under evakueringen i Afghanistan har endvidere medført, at der efter en konkret vurdering og på baggrund af helt umiddelbare humanitære hensyn er blevet evakueret udlændinge, som ikke er omfattet af den politiske aftale af 11. august 2021.”

ANNONSE