Nyt

Et deportationsfly i færd med at transportere 50 afviste asylsøgere til Afghanistan, befinder sig på flyvepladsen i Frankfurt den 14. december 2016. Illustrationsfoto: Ralph Orlowski / Reuters / Scanpix.

 

De chancer, afviste afrikanske asylsøgere har for at kunne forblive i Tyskland, er gode, rapporterer Die Welt: I første halvår af 2018 var der 27.250 som blev nægtet asyl, men kun 3200 blev sendt ud af landet i samme tidsrum.

Det viser en officiel statistik fra den føderale myndighed for migrations- og flygtningesager (BAMF), som den tyske avis har indhentet.

De, der sendes ud af landet, forbliver som oftest tilbage i Europa:

Næsten 3200 afrikanere blev deporteret i første halvår – men bare en tredjedel til hjemlandet, de fleste til andre EU-lande.

Andelen af asylsøgere, som returneres, er imidlertid endnu lavere. For blandt de 1149 afrikanerne som blev sendt til hjemlandet i første halvår, befandt der sig også studenter, arbejdere og turister med udløbne visa som ikke havde forladt landet.

I sådanne tilfælde er hjemsendelse forholdsvis enkel, fordi man har dokumenter, som viser hvem de pågældende personer er.

Det er som regel ikke tilfældet med afrikanske asylsøgere, som vanligvis kommer uden dokumenter, og ender op som det, Christopher Caldwell i «Betragtninger over revolutionen i Europa» kaldte personværnets fyrster.

864 af disse deportationer gjaldt de tre nordafrikanske lande Marokko, Tunesien og Algeriet. Til de resterende 50 afrikanske lande var det blot 285 personer som måtte returnere i første halvår.

Det betyder, at den risiko, asylsøgere fra Afrika syd for Sahara har for at blive sendt ud af Europa, praktisk talt er nul.

Da efterslæbet i udvisningerne fra Tyskland første gang blev offentligt kendt for tre år siden, lovede kansler Angela Merkel en «national kraftanstrengelse» for at repatriere afviste asylsøgere.

 

ANNONSE

Læs også

Læs også