Nyt

Det er ingen ende på de dårlige nyheder fra vores venner på den anden side af Sundet, og det er igen den tidligere svenske by Malmø, som trækkes længere og længere ned i hængedyndet. Nå har ledelsen ved akutmodtagelsen i byen fået nok, og låser dørene mellem kl. 21.00 og 05.00.

Det var STV som først bragte nyheden om ændringen af akutmodtagelsens rutiner. Nu er det ikke sådan, at akutmodtagesen lukker om natten, men dørene låses og hvis man har behov for akut hjælp, fordi man er blevet skudt eller stukket med kniv, må man fra 1.mars først henvende sig til en vagt og redegøre for sit behov.

– Vakten har ju bättre uppsyn vad det är för folk som besöker akuten och vilket ärende man har, säger Svante Normark, enhetschef på akuten i Malmö.

Hvad er problemet? Sydsvenskan uddyber:

Nära anhöriga får följa med när en person behöver akutvård, enligt Svante Normark, enhetschef på akuten i Malmö. Men i vissa fall har även många andra personer, som inte är nära anhöriga, följt med.

– När det händer vissa saker kommer det folk hit som inte behöver vara här. Vi vill framför allt fokusera på patienter som söker vård.

– Det är också för att skapa trygghet för de som jobbar ute i väntrummet och för övriga patienter som sitter och väntar, säger Svante Normark.

– Det förekommer att det uppstår hot eller verbala kränkningar, men allt rapporteras inte, säger Svante Normark.

Det er altså af hensyn til de ansatte, og andre patienter, at akutmodtagelsen nu tager dette drastiske skridt,  fordi der sker «visse ting» som gør, at uønskede personer følger med den tilskadekomne ind på modtagelsen truer de ansatte og de øvrige patienter.  Der skal ikke meget fantasi til for at forstå, hvem disse «uønskede gæster» som ikke er pårørende er.  Problemerne hænger tæt sammen med bandekonflikter, og selv om dørene nu låses, forventer sygehuset, at de også i fremtiden må tilkalde politiet og lukke akutmodtagelsen, når der opstår truende situationer efter slagsmål med kniv og skydevåben.

ANNONSE

Akutens beslut att hålla dörren låst på natten förändrar inte polisens arbete vid större händelser på akuten, till exempel skottlossningar.

– Jag ser det som en säkerhetsförhöjande åtgärd för sjukhuset. Får vi en skjutning ingår det i vår arbetsuppgift att säkra upp sjukhuset och det kommer inte ändras utifrån detta, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

Nu låser man altså. Hvad bliver det næste? At de smider nøglerne væk?

ANNONSE