Nyt

En 16-årig dreng blev torsdag aften skudt og dræbt ved et busstoppested i Rosengård i Malmø. Volden i Malmø er ude af kontrol. Den 16-årige blev skudt i hovedet, henrettet på åben gade.

Hvorfor erklærer de svenske myndigheder ikke Malmø i undtagelsestilstand? Hvor længe skal byens indbyggere vente på, at militære styrker bliver sat ind for at sikre ro og orden?

Politiet har jo allerede demonstreret, at de ikke har kontrol. Det er praktisk talt straffrihed for stort set alle typer kriminalitet i Malmø – drab inklusive.

Forestil dig, at du bor i Malmø, Sveriges tredje største by, og ud på aftenen torsdag den 12. januar bliver din datter akut syg. Så syg, at hun skal på skadestuen på SUS, Skånes Universitetshospital. Fuld fart til sygehuset – kun for at møde politiafspærringer. Tættere kommer du ikke. Politiet er talstærkt til stede og har afspærret indgangen.

Opretholde ro og orden…

Hvorfor…? Gæt èn gang. Ca. 30 personer havde samlet sig uden for akutmodtagelsen.

 – Det är för att upprätthålla ordningen inne på akuten, sa en polis vid avspärrningsbanden til Sydsvenskans reporter.

Er det sindige skåninger der har samlet sig i en stor gruppe uden for akutmodtagelsen og truer «ro og orden inde på skadestuen»? Hvad?

Nej, selvfølgelig er det ikke det. Og ingen af Sydsvenskans læsere er i tvivl om, hvem som truer ro og orden. Men man må for enhver pris ikke sige det – udtale noget som er i nærheden af at røbe, hvilken gruppe mennesker, det drejer sig om.

ANNONSE

Tabuerne står i kø. Men for den, som kan læse mellem linjerne, står det meste lysende klart.

De mange uopklarede drab og skuddepisoder i Mamø i 2016 og de første dage i 2017 har ført til, at Malmø har bedt om assistance fra resten af Sverige.

Ilddåb for ny politichef

Det seneste skuddrab kommer samme dag som den nye politichef for region syd, Klas Friberg, tiltræder.

– Vi har ett allvarligt läge i Malmö. Alldeles för många unga män har dödats här och de efterlämnar en stor sorg till släkt och vänner. Jag kommer fokusera på den grova brottsligheten och gängkriminaliteten, sa Klas Friberg vid torsdagens presskonferens.

Polismästare Stefan Sintéus säger att han ska träffa Klas Friberg på fredagen.

– Klas Friberg har precis kommit hit och håller på att arbeta sig in. Vi får förstås att anledning att diskutera detta. Vi förväntar oss en ökad våldsspiral och det blir ju påtagligt för honom nu, säger Stefan Sintéus.

 

Sydsvenskan: 16-åring ihjälskjuten på Rosengård – ingen gripen för dådet

ANNONSE

Ét svar til “16-årig dreng henrettet på åben gade i Malmøs berygtede indvandrerkvarter, Rosengård”

  1. KnudMadsen siger:

    Et helt vildt gæt på hvem som blokerer hospitalet: Blodtørstige muhamedanere og/eller vilde negere??
    Gad vide om jeg har gættet rigtigt?