Nyt

De seneste dages shitstorm og trolde-angreb på Grand Hotels ratingside har givet det prominente stockholmske hotel så læsterlige tæsk, at det nu åbent erkender, at man skulle have brudt kontrakten og nægtet at servere for bl.a. Jimmie Åkesson, Nigel Farage og Vaclav Klaus:

“Världen förändras och vi måste ändra våra rutiner efter det. Vi är väldigt traditionella och har all respekt för att kontrakt inte ska brytas. Där gjorde vi ett fel. Vi skulle ha brutit det här kontraktet. Vi vet att det också hade fått en massa följder, men det hade varit bättre”

Det udtalte hotellets vicediektør Pia Djupmark til Sveriges Radio.

Grand Hotel har også udsendt en pressemeddelelse, der uddyber hotellets bodsgang. Heraf fremgår bl.a. at, det der har ramt hotellet hårdest, er den opfattelse, der nu angiveligt har bredt sig i den svenske offentlighed af, at Grand Hotel slet ikke har haft noget “moralsk kompas”.  Havde Grand Hotel været indehaver af et “moralsk kompas”, ville det have vidst, at man naturligvis ikke kan huse og betjene de “rasistiska, fascistiska och nynazistiska organisationer” som Åkesson, Farage og Klaus repræsenterer.

ANNONSE

Grand Hotel har bestemt et politisk kompas, siger Djupmark – men tog ikke konsekvensen af det, fordi det at bryde en indgået kontrakt er et meget stort skridt, som ikke bare ligger lige til højrebenet for et gammeldags og traditionsbundet firma Men det var naturligvis en stor fejl: “I dette tilfælde burde vi have gjort det”, udtaler Pia Djupmark i pressemeddelelsen:

“Något av det svåraste med detta har varit att så många trott att vi inte förstått, att vi inte haft någon moralisk kompass alls. Vi förstod. Men vi drog inte konsekvenserna av det och det var där det gick fel. Att bryta ett kontrakt är ett stort steg och där satt vi fast i vår tradition av korrekthet, att ett kontrakt inte ska brytas. I detta fall borde vi gjort det,”

At bryde en kontrakt uden at der foreligger misligholdelse er en kardinalsynd for enhver ordentlig købmand. Og Grand Hotel har indtil i fredags været indbegrebet af anstændigt og ordentligt købmandskab.

Men der skal et ualmindelig bredt bryst til at stå for en så massiv shitstorm og udskamning, som den, der er blevet Grand Hotel til del de seneste dage. Og når også andre gæster som Metro Mode og Child 10 Award summit vælger at flytte planlagte arrangementer fra Grand Hotel og over til andre hoteller i protest – så er det svært at stå for presset.

Sådan er tilstandene i Sverige.

Den svenske politiske korrekthed er blevet totalitær, og Grand Hotel-sagen illustrerer med deprimerende tydelighed, hvordan ytringsfrihed, demokrati og lov & ret trædes under fode i et Sverige, der set i et retsstats og demokrati-perspektiv efterhånden har mistet al troværdighed.

 

http://www.mynewsdesk.com/se/grand_hotel/pressreleases/ett-arrangemang-vi-borde-avboejt-1635032

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6557065

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23848204.ab

ANNONSE

Ét svar til “Grand Hotel fortyder galla-arrangement for SD, Farage og Vaclav Klaus: Vi skulle have brudt kontrakten”

  1. arcil siger:

    En gang kunne svenskene med stolthet synge: “Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord…”
    Nå må de visst heller synge uten stotlhet: “Du gamla, du ofria, fjällhöga Nord…”?