Nyt

Donald Trump did it again. Fik alle medier til at handle om ham. Denne gang var det fordi han skulle komme med en viktig melding. Meldingen var en kort besked: Trump erkendte at Barack Obama er født på amerikansk jord.

Dermed la Trump død teorien om at Obama er en illegtime president. Den såkalte birther-sag går ud på at Obama ikke er født i USA og har forsøgt at skjule det. Trump udlovet belønning til dem der kunde bevise at Trump var en uægte amerikaner. Kampagnen faldt naturlig nok ikke i god jord hos sorte amerikanere.

Trump kunne ikke dy sig, men måtte lægge skylden på Clinton-kampagnen i 2008 for å ha startet rygterne. CNN gik amok. Det var toppen av frækhed at give Clinton skylden. Men de indrømmet at det var tilhængere af Clinton der først lancerede teorien.

ANNONSE

CNNs reagerede på Trumps helomvending som om han skulle ha gjort det modsatte: Ha påstået at Obama ikke var amerikaner. De overså det politiske point: At Trump nå søger sig ind mod sentrum og moderer sig. Hvis man skal dække en valgkamp skal man fortolke meningen og motiverne, ikke drive moralsk dommedag. Medierne skal ikke være domstolen.

Hillary klarede heller ikke lægge bånd på sig. Hun citerede Trump på at han ville tjene nationen. Han gør no such thing sa Hillary. Han spiller op til den mest bigotte del av Amerika.

I stedet for at være storsindet valgte hun at svinge pisken. Bag den moralske patos ser man hævngerrigheden stikke frem.

Slik klarer hun å forvandle selv en sejer til et tab.

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf