Nyt

Det er ikke lenger bare en drøm. Donald Trump kan bli USAs neste president. Det er flere forhold som trekker i den retning. At han går frem i meningsmålingene skaper et sug. Selv CNNs Becky Anderson måtte innrømme tirsdag at deres nye måling som viste ledelse til Trump var “remarkable”. Hun mente egentlig – “ikke til å tro”.

For CNN og de andre tungvekterne er Trumps suksess en umulighet. De har gjort alt for å kompromittere ham. Likevel går han frem.

Heldigvis er ikke all dekning like “tainted”. Det finnes mye interessant i og om målingen.

Hillarys upopularitet

En vesenlig faktor er Hillarys mangel på tillit og den er voksende. Det skyldes ikke bare epostskandalen og kokkelimonke rundt Clinton Foundation. Disse avsløringene kommer på toppen av en allerede foreliggende historie om Clinton-parets “utroskap” i mange betydninger av ordet. De innrømmer ingenting, men går bare videre.

Selvfølgelig er ikke Bill Clintons løgn rett opp i ansiktet til det amerikansk folk, glemt. Youtube gjør tidenes løgn tilgjengelig for enhver og den slår nesten enda hardere i dag enn den gang, fordi vi nå vet så mye mer om hvem Clintons er.

ANNONSE

Ezra Levant legger ikke fingrene imellom:

Men Trump har ikke helt klart å kapitalisere på mistilliten til Clinton. Her er hans største mulighet, hvis han ikke overspiller.

Mediene har tutet oss fulle med hvor upopulær Trump er blant republikanske velgere. De har sogar forsøkt å overtale dem til å ta avstand fra ham. Selv Obama gjorde det ved navns nevnelse. Nå var vel snart anstendighetsgrensen nådd?

Men CNNs måling forteller at 92 prosent av demokratene og 90 % av republikanerne støtter sitt partis kandidat. Her er det noe som ikke stemmer. Hvor kommer denne jevnbyrdige støtten fra? Har republikanerne plutselig snudd, eller har mediene konsekvent forsøkt å presse dem til å tro at store deler av partiet tar avstand?

For den reflekterte velger er det mye som stemmer og det kan være det er til Trumps fordel.

CNN har drillet inn i seerne at Trump ikke har appell blant kvinner og minoriteter. Men så er det ikke så galt likevel.

Women break for Clinton (53% to 38%) while men shift Trump’s way (54% to 32%). Among women, those who are unmarried make up the core of her support, 73% of unmarried women back Clinton compared with just 36% of married women. Among men, no such marriage gap emerges, as both unmarried and married men favor Trump.

Tallene for kvinners oppslutning om Clinton er interessant. Gifte kvinner glemmer ikke mannens utroskap og at Hillary har støttet ham, til tross for serie-utroskap. Parets privatmoral identifiseres med deres politiske moral.

Det er blitt hennes Akilleshæl.

CNN gjorde tirsdag et stort nummer av at Trumps policy-forslag bare er på 9.000 ord mens Hillarys programforslag er på 112.000. Det i seg selv var grunn god nok til å stemme Hillary, mente CNN. Men måtte i neste øyeblikk innrømme at årets valg handler om rase, kjønn og innvandring. Det handler om prinsippene for hva USA er og skal være. Obama står for et nytt multikulturelt USA, der alle kulturer er like mye verdt, lik ideologien i EU og Skandinavia. Trump står for mer tradisjonelle amerikanske verdier. Man skal bli amerikaner, man skal bekjenne seg til dem for å slippe inn. Mediene og demokratene forsøker å fremstille dette som rasistisk. I virkeligheten er det amerikanske verdier de kaller rasistiske. Hvis Trump ser klart og kjenner terrenget kan han få frem til at Obama og Hillarys kurs i virkeligheten er u-amerikansk. Det vil frata USA det som har gjort landet eksepsjonelt.

Mange amerikanere forstår det, særlig blant de uavhengige. En god del blant minoritetene forstår også at det kanskje ikke blir så greit hvis masseinnvandringen får fortsette.

Younger voters are in Clinton’s corner (54% to 29% among those under age 45) while the older ones are more apt to back Trump (54% to 39% among those age 45 or older). Whites mostly support Trump (55% to 34%), while non-whites favor Clinton by a nearly 4-to-1 margin (71% to 18%). Most college grads back Clinton while those without degrees mostly support Trump, and that divide deepens among white voters. Whites who do not hold college degrees support Trump by an almost 3-to-1 margin (68% to 24%) while whites who do have college degrees split 49% for Clinton to 36% for Trump and 11% for Johnson.

Fremstillingen av hvite uten høyere utdannelse som rasister og trash kan bare slå tilbake på mediene og de utdannede. Det er samme foraktfulle tone som kommer fra mediene i Europa. Hvordan kan medier og den snakkende eliten tro at det går an å fornærme vanlige mennesker og påberobe seg å være de svakes beskytter – alle andre svake enn landets egne?

Dette er et skuespill som vil måtte rakne, og det ser ut til å gå fort.

CNN har gjemt en vesentlig opplysning langt ned i artikkelen: Entusiasmen er laber i Clinton-leiren, men høy blant Trump-supporterne.

 The lack of enthusiasm spikes among Clinton supporters. A majority of Clinton’s supporters say they’re less excited about voting this year than usual (55%) while most of Trump’s backers say they’re more excited this time around (56%).

Det er ikke mulig å mobilisere entusiasme for en kandidat som vil være minoritetenes beskytter og samtidig mottar hovedparten av støtten fra rike mennesker og selskaper. Bernie Sanders slo luften ut av Hillary og hun har ikke gjenvunnet pusten.

http://edition.cnn.com/2016/09/06/_politics-zone-injection/trump-vs-clinton-presidential-polls-election-2016/index.html

ANNONSE