Nyt

Recep Tayyip Erdogan kan ikke la det være: Han går for første gang efter IS-celler i Tyrkiet, men samtidig vil han benytte chancen til at knuse PKK og YPG. Nylig foreslog han at folk der støtter terror skal kunne miste statsborgerskabet. Alle ved hva det betyr: Kurdere kan fratages deres statsborgerskab.

Erdogan er too smart for his own good. Han gør det stadig sværere for Tyrkiets allierede i NATO at stå inde for hans handlinger.

Listen over IS-mistænkte viser at myndighederne har haft god oversigt over IS i Tyrkiet:

Den regjeringsvennlige avisen Hurriyet Daily News går ud med en liste på 23 navne med IS-medlemmer som har vært med på eller planlegger terror. Dusørene er på hele 123 millioner kroner tilsammen. Det sier noget om at alarmen har gået i Ankara.

Men samtidig ordlegger Erdogan sig så brutalt at man undres på om han ikke vil bidrage til at øge polariseringen og voldsniveauet.

Erodgan greier nemlig ikke skille på IS og kurderne, til trods for at de er dødsfiender. Han vil ramme begge. Dermed risikerer han at øge voldsnivået.

Han foreslår nu at tage statsborgerskabet fra også de der støtter terror, ikke bar de som udfører den – de dør som regel under angrebet. Men hvad betyder det at støtte terror? Det er et meget relativt begreb i Tyrkiet og alle ved det. Forslaget viser at Erdogan er “on a roll”, han skyr ingenting. Hensynet til udlandet betyr minimalt.

ANNONSE

– Kanskje dør vi én etter én, men i hver fall dreper vi dem i titall, tyvetall, tredvetall. Vi må gjøre alt for å stoppe dem som støtter terror – også ta fra dem statsborgerskapet, sa Erdoğan.

Erdogan tror han er smart. Han vil ramme to fjender med et slag. Men han risikerer at udviklingen kommer ud af kontrol. Når han angriber PKK og YPG, som kæmper mod IS inde i Syrien, angriber han et helt folk, som er del af Tyrkiet. Det ser ikke ud til at Tyrkiet har lært af det armenske folkemord.

Pludselig kommer aviserne med detaljeret information om IS-cellene i Tyrkiet. Hvorfor har ikke denne information kommet tidligere? Det lader til at myndighederne ved meget om dem. Kan det skyldes at de er kendt af myndighederne og kanskje har samarbejdet tidligere?

De som har fått betegnelsen “rød” er de farligste, skriver Hurriyet Daily News.

Tre av «de militante», İlhami Balı, Mustafa Dokumacı og Yunus Durmaz, er på den røde listen, med fire millioner lire, (nær tolv millioner kroner), i dusør for hver av dem.

Avisen giver detaljeret information om hvad der foregår i grenseområdet Gaziantep. Det viser bare at myndigheterne i lang tid har vidst hvad der foregår, men de handler ikke før terroren rammer dem selv. Da forsøger de at rive kurderne med sig i fallet, de eneste som har kæmpet mod IS.

Det hænger ikke sammen og giver ingen mening, derfor bliver Erdogan stadigt mere isoleret.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/tyrkia/tyrkia-utlover-milliondusoer-for-aa-fange-is-medlemmer/a/23653698/

ANNONSE