LEDER

Theodore Dalrymple møder en taxachauffør som kører dem væk fra Charles de Gaulle lufthavn tirsdag 23 marts, de har nettop hørt nyhederne fra Brussel.

Chaufføren, en muslim fra Nord-Afrika, har intet til overs for terroristene. De er ifølge ham kriminelle og har intet med islam at gøre. Men han gør det for let for sig. Det gør det svært for Dalrymple at korrigere ham. Chaufføren ønsker at bevare et verdensbillede som gør det mulig at leve med modsætningerne.

Det er Vestens skyld. Interventionerne i muslimske land.

I thought it best, in order not to upset a man whom I liked, to say that this was a partial truth only: that Islam was not the whole explanation, certainly, but neither could it be entirely excluded from it. After all, impoverished and unemployed Christian Congolese, of whom there are many in Belgium, are not blowing themselves up in the airport and the metro. “We are reaping what we have sown,” he continued, “with all our interference in Libya and Mali.” Again, I thought the connection a tenuous one and, if it existed at all, not at all flattering to Muslim immigrants. “And how can they have let Molenbeek develop where extremism could so obviously flourish?”

Men Dalrymple tænker kun disse modspørgsmål. Han ønsker ikke at ødelægge stemningen.

Men det gør heller ikke journalisterne. Også de sørger for at det er de enkle historier som får præge dagen derpå. Det er udenforskabet og myndighedernes svigt det fokuseres på. Det er altid vores skyld. At myndighedernes svaghed måske kan skyldes mediernes fejhed, er utænkelig.

Selv nu, efter ugerningen, går man i stor bue rundt det mest åbenlyse faktum: At Salah Abdeslam kunde skjule sig i fire måneder i Molenbeek. Hvordan? Han var blandt sine egne. Simpelthen.

ANNONSE

How indeed? But what to do about it now that it existed? On my visit to that quarter of Brussels a few years ago, I could see the dangers clearly enough. People like Salah Abdeslam, the terrorist arrested there a few days ago, would swim like a fish in the sea there, to use a Maoist metaphor. Between the sympathetic locals, and the rest of the population—whom they could intimidate into silence—it would be easy for them to hide. This social world is impenetrable to the forces of the state. My informant told me that the Belgian government is unable to collect taxes from businesses there—though it is, apparently, able to distribute social security.

En belgisk journalist med speciale på terror, kunne i aften fortælle at Abdeslam ganske lovede politiet at han skulle fortælle hva han vidste, men han trængte at hvile sig først. Det viste sig at være en bløff. Abdeslam ønskede at vinde tid så hans kamerater kunde række at gennemføre angrebene før de blev fundet.

Denne info fortæller to ting: At journalister briljerer med kundskap de ikke har. De baserer seg kun på spekulation.

Dernæst: Hverken journalister eller politikere forstår hvilken formidabel fjende IS er, selv ikke når de står midt oppe i resultaterne af deres gerninger.

Som den europæiske kontraterrorleder sagde: Det er ikke læt at kæmpe mod en fjende som er fast bestemt på at dø.

Vestlige ledere undervurderer fjenden. Er det fordi de inderst inde aner at de må konfrontere hvor dybt problemet med IS stikker?

Hverken journalister eller politikere ønsker at ta ind over sig sammenhængen mellem de segregerede områder, og krigen som jihadistene fører.

Dalrymple giver et eksempel på hvordan selv Strasbourg-domstolen er med at garantere at der bliver flere ghettoer, og dermed flere angreb.

Fjenden får flere steder at gemme sig.

How do you stop ghettos like Molenbeek from forming, and what do you do about them once they have formed? The driver had no doubts: you force the residents to live elsewhere. Conceptually easy. In practice, difficult. The European Court of Human Rights recently ruled against Germany, which sought to do exactly that. Having accepted a million Syrian refugees and immigrants, the Germans wanted to prevent the development of Muslim ghettos by dispersing these immigrants throughout the country. The Court ruled that this was against their fundamental human rights, among which is the right to form several—or many—Molenbeeks.

http://city-journal.org/html/molenbeek-problem-14307.html

 

ANNONSE