Nyt

Der er flere ord for ære på arabisk, og sågar et ord der specifikt dækker over kvindens seksuelle ære, a’ard. Fænomenet taharrush gamea er kommet til Tyskland, skriver Die Welt. Det var det vi så på Tahrir-pladsen i Kairo under ‘Det Arabiske Forår’, hvor CBS-korrespondenten Lara Logan blev seksuelt forulempet for rullende kamera. Siden fulgte Natasja Smiths historie, om hvordan ‘hundredvis af mænd’ klemte hendes bryster “og tvang deres fingre ind i mig på alle mulige måder” (BT, 27/6-12, s. 14).

Der var også danske journalister på Tahrir-pladsen, og eksempelvis måtte Helen Hajjaj rejse hjem til Danmark, da hun efter udsagn ikke kunne være i fred. Der var “konstant en eller to hænder på hendes krop”, skrev BT, uden at gå i detaljer (29/11-11, s. 8). Året efter blev anden dansk journalist antastet samme sted. “De… gramsede løs. Deres hænder var alle vegne”, fortalte journalistens veninde efterfølgende til Ekstra Bladet (6/6-12, s. 10). Sagen fik stor opmærksomhed herhjemme, men journalisten har ikke ønsket at stå frem med navn.

Søren Munch kommenterer i Jyllands-Posten – Köln-overgreb er et kendt arabisk fænomen.

“Prøv engang at slå udtrykket ‘taharrush gamea’ op. Så får du en fornemmelse af, at der blev tilføjet et nyt kedeligt afsnit i den europæiske kriminalitets historie nytårsaften på banegårdspladsen i Köln. Betegnelsen dækker seksuelle overgreb mod kvinder, begået af mænd i fællesskab i det offentlige rum, og fænomenet har længe været kendt i flere arabiske lande, skriver Welt am Sonntag.

Omfanget af forbrydelserne, der blev begået på banegårdspladsen i den tyske by Köln nytårsaften, bliver i øvrigt ved med at svulme op. Søndag havde Köln-politiet modtaget 516 anmeldelser fra natten, da et stort antal kvinder blev udsat for seksuelle overgreb og røverier. 40 pct. af anmeldelserne handler om seksuelle overgreb, skriver Die Welt.”

ANNONSE

Ét svar til “Arabisk for begyndere: ‘taharrush gamea’, “seksuelle overgreb mod kvinder, begået af mænd i fællesskab i det offentlige rum””

  1. […] Nyhedsvært for Jyllands-Posten Søren Munch betragter derimod som ‘et kendt arabisk fænomen’, og nu kan man så læse i svenske Dagens nyheter, at overgrebene under ‘We […]