Nyt

Zelenskyj har gentagne gange presset på for at få Joe Biden til at komme til fredstopmødet i Schweiz i midten af juni. Men i mandags blev det meddelt, at han sender Kamala Harris. Virkningen bliver næppe den samme. Harris er en letvægter og ved meget lidt om Ukraine, hvilket hun har vist ved tidligere besøg.

Biden vil være hjemme og samle penge ind sammen med George Clooney og Julia Roberts. Clooneys kone, Amal, var med til at forberede det juridiske grundlag for, at ICC’s chefanklager, Karim Khan, kunne arrestere Netanyahu. Hun er Palæstina-aktivist.

Kendisser og politikere har mange forskellige kasketter på.

Zelenskyj er både en berømthed og en politiker. Han har i dag profeteret, at USA vil skrumpe ind, hvis Trump stopper sin støtte til Ukraine. »Så vil USA være svagt,« forudsiger Zelenskyj. Han har ikke indset, at USA er blevet svagt under Biden.

ANNONSE

Zelenskyj har sat barren for højt ved at forsøge at presse Kina til at komme, mens Rusland er uvelkommen. Det kan næppe kaldes fredsforhandlinger.

ANNONSE