Nyt

Zelenskyj er på overraskelse og første besøg i Norge, det land, der bidrager mest til krigsførelse på lang sigt i forhold til nationalproduktet, mener vi Ukraine Support Tracker.

Nordisk æresgæst

Volodymyr Zelenskyj og Jonas Gahr Støre skal have møder, hvor blandt andet Norges fortsatte støtte til Ukraine vil være emnet. På Slottet spiser han frokost med kongen, og der vil være et nordisk topmøde, hvor Støre er vært og Zelenskyj æresgæst.

Den tidligere komiker Zelenskyj vil også besøge Stortinget, møde Stortingets præsident og de parlamentariske ledere og tale til de folkevalgte i Stortingssalen.

– Det er en stor ære at modtage Zelenskyj i Stortinget. Det viser, at vi står sammen om vores fælles demokratiske værdier, siger immigrant Masud Gharahkhani, der er formand for Stortinget, i en pressemeddelelse.

Lidt tilgængeligt i USA

Zelenskyj kommer direkte fra USA, hvor han har bedt præsident Joe Biden om flere penge til krigen mod Rusland, men der har vinden vendt og Biden havde ikke meget andet at tilbyde end trøstende ord.

Mike Johnson, parlamentets formand, var heller ikke særlig imødekommende:

– Det, Biden-administrationen ser ud til at bede om, er milliarder af yderligere dollars uden ordentligt tilsyn, ingen klar strategi for at vinde, og ingen af ​​de svar, som det amerikanske folk fortjener , sagde han efter mødet med Zelenskyj.

Zelenskyj reiser tomhendt hjem

Norge bidrager

I Norge er pengene løsere. I løbet af de næste fire år vil vi give 75 milliarder NOK til Ukraine, ifølge NRK.

– Norge støtter fortsat Ukraines kamp for frihed og demokrati. Det er også vigtigt for vores frihed og sikkerhed, skriver Støre i en pressemeddelelse.

https://www.document.no/2022/11/17/forskning-viser-at-krigen-i-ukraina-ikke-er-miljofndlig/

 

ANNONSE