Nyt

Den amerikanske højesteret afsagde torsdag en vigtig kendelse; Våbenlobbyen NRA besejrede en føderal myndighed, New Yorks bankministerium, som forsøgte at presse banker og forsikringsselskaber til ikke at have noget med dem at gøre.

»Et føderalt agentur har ikke tilladelse til at gøre det. Det er tvang og en krænkelse af First Amendment, ytringsfriheden,« lyder det i afgørelsen, som er skrevet af den liberale dommer Sotomayor. Dommen var overvældende enstemmig.

Det ville ikke være at strække den for langt at sige, at det var et skud for boven for Demokraterne.

»For seks årtier siden fastslog denne domstol, at en regerings ›trussel om at påberåbe sig retlige sanktioner og andre tvangsmidler‹ mod en tredjepart ›for at opnå undertrykkelse‹ af ugunstige ytringer, krænker det første forfatningstillæg«, skrev dommer Sonia Sotomayor for domstolen.

»I dag bekræfter domstolen, hvad den sagde dengang: Offentlige embedsmænd må ikke forsøge at tvinge private parter til at straffe, eller undertrykke, synspunkter, som regeringen ikke bryder sig om. »

Inspektørens navn er Maria Vullo. Hun forsøgte at presse banker og forsikringsselskaber til ikke at have noget med NRA at gøre.

»En offentlig embedsmand kan frit dele sine synspunkter, og kritisere bestemte overbevisninger, og hun kan gøre det med kraft i håb om at overtale andre til at følge hendes eksempel,« skrev Sotomayor. »Når hun gør det, kan hun stole på værdien og styrken af sine ideer, styrken af sine overbevisninger og sin evne til at inspirere andre.

Hvad hun imidlertid ikke kan gøre, er at bruge statens magt til at straffe eller undertrykke ytringer, hun ikke bryder sig om.”

Dermed har Højesteret slået et vigtigt princip fast. Ytringsfriheden har været under pres under Bidens regime. Det faktum, at alle højesteretsdommerne støtter First Amendment, sender et signal.

 

https://dailycaller.com/2024/05/30/supreme-court-unanimously-sides-with-nra-in-first-amendment-case-against-new-york-official/

 

ANNONSE