Nyt

Det Hvide Hus forsøger at presse en aftale igennem om fortsat bistand til både Ukraine og Israel. Republikanerne kræver, at sikkerheden langs grænsen i syd forbedres betragteligt.

Men er Biden-regimet i stand til at løse USA’s enorme problemer?

Dette spørgsmål stiller Wall Street Journal på leder plads den 3. december.

Det er svært at tro, at det er kommet til dette, men det er det underliggende spørgsmål, da præsident Biden og Kongressen kæmper for at vedtage en udgiftslov for at hjælpe Ukraine og Israel, mens de forbedrer USAs grænsesikkerhed.

Biden har bedt om 106 milliarder dollars i yderligere bistand til Ukraine og Israel, men har brug for, at Republikanerne stemmer for dette i Kongressen. Republikanerne ønsker på deres side, at gøre noget ved den katastrofale situation langs grænsen i syd.

Et kompromis synes absolut nødvendigt, men i nutidens polariserede amerikanske politik og med hensyn til Bidens svaghed ser det sort ud, mener WSJ.

Republikanerne har indtil videre nægtet at allokere penge til Ukraine og forsøgt at formidle en aftale om 14 milliarder dollars i bistand til Israel, en aftale der ikke har nogen chance for at få flertal i Senatet.

Desuden er Demokraternes støtte til Israel ved at knække, og kravene om betingelser for fortsat militær støtte er nået til tops i regeringen. Dette kan ikke accepteres af Republikanerne.

Blinken vil be Israel minimere skadene for sivile i Gaza

En 2-partisk gruppe arbejder på en aftale, der inkluderer grænsekontrol for at lokke GOP til også at støtte militærhjælp til Ukraine.

Republikanerne bemærker med rette, at Biden-regimet har misbrugt bestemmelser i immigrationsloven, der tillader Department of Homeland Security (DHS) at give prøveløsladelse til migranter af “pressende humanitære årsager” og “betydelig offentlig fordel”, skriver WSJ.

ANNONSE

Migranter bliver løsladt i det amerikanske samfund efter en kort undersøgelse, der er alt for let at bluffe sig igennem. Derefter venter de i årevis, før de bliver indkaldt til en grundigere afhøring om eventuelt asyl, og mange møder ikke op til høringen.

DHS har løsladt 1,5 millioner migranter i løbet af regnskabsåret 2022. Kongressens budgetkontor anslår, at 4,5 millioner illegale migranter vil få prøveløsladelse i de kommende år, mens kun 500.000 rent faktisk vil få godkendt deres asylansøgninger.

Kun et års ophold på amerikansk jord er påkrævet, før selv illegale migranter har ret til føderale sociale ydelser.

Den massive tilstrømning af primært økonomiske migranter er overvældende i byer tæt på grænsen, men store byer som New York City og Chicago oplever også et enormt pres.

Trump og hans støtter ønsker at fuldføre konstruktionen af ​​grænsemuren, mens progressive Demokrater ønsker så få restriktioner som muligt, da de faktisk ønsker ukontrolleret migration.

De enkle løsninger er ofte de bedste, og en simpel foranstaltning som at nægte asyl til enhver, der har passeret et andet land på vej til USA, ville have stoppet 100 procent af den illegale migration.

Dette er også et forslag, der ville have løst alle problemer omkring immigration til de fleste lande i Europa. Det kræves kun, at allerede vedtagne love følges til punkt og prikke. Men sådanne muligheder ignoreres fuldstændig af en politisk mafia i Brussel.

Både Biden og Republikanerne kan sikre sig betydelige politiske sejre. Biden kan fortsætte sin støtte til Ukraine og måske undgå et ydmygende nederlag i Ukraine. Republikanerne kan endelig implementere en strengere migrationspolitik.

Det er en gylden og absolut nødvendig mulighed for at løse dødvandet i Washington, mener WSJ. Hvis man ikke når til enighed, vil det være et klart signal om, at det amerikanske system virkelig er så dysfunktionelt, som kritikerne hævder.

Udefra finder man ringe grund til at holde vejret. I Washington er det vigtigere at sætte kæp i hjulene på sine politiske modstandere, end det er at nå til enighed på en måde, der styrker den nationale sikkerhed og forbedrer levevilkårene for den amerikanske befolkning, opgaver man faktisk er blevet valgt til at udføre.

Det samme beskidte spil bliver spillet i større eller mindre grad over hele Vesten, og den tid, hvor det stadig er muligt at løse problemerne, er ved at rinde ud.

Fall of the Roman Empire episode 2 er en reel og skræmmende trussel.

Køb The Psychology of Totalitarianism her! Køb e-bog her!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag