Tavle

Jens Stoltenberg er i USA til et møde med forsvarsledere og kongresledere. I et interview med Fox minder han om, at den foreslåede bevilling til Ukraine på 60 milliarder dollars kun er en brøkdel af forsvarsbudgettet. Desuden er det penge, der bruges i USA til at købe amerikanske våben og sikre job, sagde Stoltenberg.

Det kan være, at han derved gjorde, hvad han ikke ville: at blande sig i amerikansk indenrigspolitik.

USA har allerede allokeret over 100 milliarder dollars til Ukraine. Nu er der dødvande blandt Republikanerne i Repræsentanternes Hus, og det dødvande ser kun ud til at være blevet større med tiden.

Biden har ikke gjort det lettere for sig selv ved, at forbinde grænsen i syd og Ukraine. Demokraterne og Republikanerne har i flere måneder forhandlet en grænseaftale. Den skulle være færdig, men partierne og medierne har ikke fået lov at se det.

ANNONSE

Lækagerne siger, at Biden ønsker, at kunne lukke ind op til 5.000 illegale pr dag. Først når det antal overskrides, kan der indføres restriktioner. Det er to millioner om året. Republikanerne ryster på hovedet af sådan et forslag, og deres repræsentant fra Oklahoma, James Lankford, har mistet al støtte fra sit lokale parti.

Tiden for sådan hestehandel, hvor nogle Republikanere laver baglokale-aftaler med Demokraterne, ser ud til at være forbi. Forklaringen er enkel: Invasionen i syd er for voldsom. Biden risikerer at tabe valget.

Alligevel vil forvaltningen øge den lovlige immigration og give arbejdstilladelser til de illegale fra dag ét.

Aftalen vil udvide det lovlige immigrationsniveau med 50.000 grønne kort årligt, selvom USA indrømmer allerede omkring en million lovlige immigranter om året med landets udenlandskfødte befolkning sat til overstiger 50 millioner i år – første gang i amerikansk historie.

Ligeledes vil aftalen tillade op til 35.000 illegale udlændinge at ankomme til grænsen mellem USA og Mexico hver uge, før det kræver, at Department of Homeland Security (DHS) indfører grænsekontrol. Også i aftalen ville illegale udlændinge få fremskyndet arbejdstilladelse til at tage amerikanske job, og uledsagede fremmede børn (UAC’er) ville få stillet til rådighed skatteyder-finansierede advokater.

The deal would expand legal immigration levels by 50,000 green cards annually even as the U.S. already admits about a million legal immigrants a year with the nation’s foreign-born population set to surpass 50 million this year — the first time in American history.

Likewise, the deal would allow up to 35,000 illegal aliens to arrive at the U.S.-Mexico border every week before requiring the Department of Homeland Security (DHS) to impose border controls. Also in the deal, illegal aliens would get expedited work permits to take American jobs and Unaccompanied Alien Children (UACs) would be provided taxpayer-funded lawyers.

Stoltenberg forsøger at styre uden om forbindelsen mellem grænsen og Ukraine ved at sige, at det er noget, USA skal klare selv. Men så bruger han det økonomiske argument til at forsøde pillen, og det er for den voksende krigs-skepsis det samme som at rose krigsindustrien.

Stoltenberg har tidligere sagt, at for at få fred skal man have flere våben. For mange er det en overbevisende teknik, der ikke går hjem.

 

 

 

Køb The Psychology of Totalitarianism her! Køb e-bog her!

 

ANNONSE