Doc-TV

Hvem kan egentlig leve opp til alle kravene som Gud stiller til oss? Eller for den saks skyld, hva legger vi på oss selv, for å være «perfekte» i Guds øyne? Er det i det hele tatt mulig? Nei, det tror jeg faktisk ikke. Og grunnen er enkel – vi er mennesker, med menneskelige feil. Og det er helt greit. Vi forventes ikke å være perfekte.

På den annen side forventes det at vi alltid skal gjøre så godt vi kan, både i forholdet til Gud og i forholdet til våre medmennesker.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

 

4. søndag i treenighetstiden

Da Jesus skulle dra videre, kom en mann løpende, falt på kne for ham og spurte: «Gode mester, hva skal jeg gjøre for å arve evig liv?» Men Jesus sa til ham: «Hvorfor kaller du meg god? Ingen er god uten én – det er Gud! Du kjenner budene: Du skal ikke slå i hjel, du skal ikke bryte ekteskapet, du skal ikke stjele, du skal ikke vitne falskt, du skal ikke bedra noen, hedre din far og din mor.» Han svarte: «Mester, alt dette har jeg holdt fra jeg var ung.» Jesus så på ham og fikk ham kjær og sa: «Én ting mangler du: Gå bort og selg alt du eier, og gi det til de fattige. Da skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg!» Men han ble nedslått over dette svaret og gikk bedrøvet bort, for han eide mye.

Og Jesus så seg omkring og sa til disiplene: «Hvor vanskelig det blir for dem som eier mye, å komme inn i Guds rike!» Disiplene ble forferdet over ordene hans. Men Jesus tok igjen til orde og sa: «Barn, hvor vanskelig det er *for dem som stoler på rikdom,• å komme inn i Guds rike. Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.» Da ble de enda mer forskrekket og sa til hverandre: «Hvem kan da bli frelst?» Jesus så på dem og sa: «For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. Alt er mulig for Gud.»

Mark 10:17-27

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

ANNONSE

Læs også

Læs også