Dag: 16. juni 2023

Foto: Max J. Colton. Sølvgelatinkopi i Library of Congress, Washington DC. Bildet er tatt av den amerikanske legen Max J.Colton, som deltok i hjelpearbeidet for American Jewish Joint Distribution Committee, i det som etter 1918 var de østlige delene av Polen. I følge det opplyste er bildet tatt på veien mellom Kowel og Rowne, nå […]

Les Mer...

Energiselskabet Shell har onsdag meldt ud, at man skrotte tidligere planer om at skære ned i olieproduktionen i perioden før 2030. Shell vil også øge gasproduktionen, fortæller selskabets administrerende direktør.

Les Mer...

Italienske anklagere rejser tiltale for menneske­smugling mod seks personer med tilknytning til migrantskibet “Mare Jonio”. I 2020 modtog en italiensk NGO 125.000 euro til at overtage migranter fra et Mærsk-skib.

Les Mer...

Tre af de allerførste mennesker, der blev smittet med coronavirus, var forskere ved Wuhan-laboratoriet, fortæller kilder i den amerikanske regering til et uafhængigt journalistisk websted grundlagt af Michael Shellenberger.

Les Mer...

I den autonome spanske region Valencia er Partido Popular (PP), det største parti på højrefløjen, og det national­konservative parti Vox blevet enige om at danne regering efter regionsvalget i maj.

Les Mer...

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) skrev denne trioen i september 1788. Her spilles den av Isaac Stern, fiolin, Pinchas Zukerman, bratsj, og Leonard Rose, cello.

Les Mer...

I den indvandrertunge by, Hamtramck i Michigan, er hele byrådet samt borgmesteren muslimer, og de har netop enstemmigt besluttet at forbyde flagning med Pride-flaget ved offentlige bygninger og på kommunalt-ejede arealer. Fra nu af må man kun flage med USA’s, statens og byens flag. Byens borgmester, Muhammad Hassan, og byrådet understreger, at LGBTQ+-folk er velkomne, men at de skal respektere andres religion. Og sandelig om ikke flere muslimske talere ved et byrådsmøde har udtalt, at amerikanske soldater ofrede deres liv for Stars & Stripes – og ikke for Pride-flaget.

Les Mer...