Nyt

I den autonome spanske region Valencia er Partido Popular (PP), det største parti på højrefløjen, og det nationalkonservative parti Vox blevet enige om at danne regering efter regionsvalget i maj.

Den nye præsident i regionen bliver Carlos Mazón (PP), rapporterer El Mundo.

Aftalen mellem parterne udelukker Carlos Flores, som var Vox’ præsidentkandidat, fordi han i 2002 var blevet dømt for at have mishandlet sin kone, og det var uacceptabelt for PP.

Regionsvalget i Valencia den 28. maj endte med 40 mandater til PP og 13 til Vox i regionens lovgivende forsamling, som har 99 mandater, og de to partier fik dermed flertal.

Ministrene i regionsregeringen vil blive fordelt forholdsmæssigt efter valgresultatet, skriver El Mundo.

Regeringsplatformen i Valencia-regionen bygger på fem punkter, skriver El País: Valgfrihed, økonomisk udvikling, styrket sundhedsvæsen, forsvar af egen identitet og støtte til familier med det formål at øge fødselstallene.

Spaniens socialistiske regering kalder aftalen mellem PP og Vox, sidstnævnte efter venstrefløjens mening for “ekstrem højre”, en “skam”.

Spørgsmålet er, om en tilsvarende alliance på nationalt plan ikke vil kunne opnå flertal ved parlamentsvalget i Spanien den 23. juli.

Spaniens premierminister Pedro Sánchez opløste parlamentet og udskrev nyvalg efter de dårlige resultater for hans socialistiske parti PSOE ved lokalvalget i maj.

 

 

ANNONSE