Nyt

Anklagemyndigheden i Ragusa på Sicilien rejser tiltale for menneskesmugling mod seks personer med tilknytning til migrantskibet “Mare Jonio”, som tilhører den italienske NGO Mediterranea Saving Humans.

De seks anklagede personer er Pietro Marrone, kaptajn for “Mare Jonio”, Agnese Colpani og Fabrizio Gatti, besætning på “Mare Jonio”, samt Alessandro Metz, Giuseppe Caccia og Luca Casarini, der repræsenterer rederiet Idra Social Shipping, rapporterer den lokale avis Ragusa Oggi.

Baggrunden for anklageskriftet er, at NGO’en i september 2020 modtog 125.000 euro til at overtage 27 migranter fra et skib tilhørende det danske rederi Mærsk. “Mare Jonio” bragte derefter migranterne til havnen i Pozzallo i provinsen Ragusa på Sicilien.

Rettens mølle har kværnet langsomt for de seks NGO-aktivister, og det vides ikke, hvornår sagen mod de seks aktivister kommer for retten. De første fire anklager blev rejst i Ragusa allerede i marts 2021, og det blev ret hurtigt kendt, at anklagemyndigheden støttede sig på beviser i form af dokumenter, pengespor og aflytningssamtaler.

ANNONSE

Da pengene fra Mærsk kom to måneder efter overtagelsen af ​​migranterne, havde Casarini blandt andet sagt: “På dette tidspunkt i morgen kan vi fejre med champagne, for så kommer pengene fra danskerne.” I en anden samtale havde han omtalt de 125.000 euro fra Mærsk som “fakturaen for et sugejob i København”. I december 2022 blev pengene beslaglagt.

Italiens tidligere indenrigsminister Matteo Salvini omtalte allerede “Mare Jonios” aktiviteter som menneskehandel i 2019.

 

 

ANNONSE