Dag: 14. juni 2023

Den smukke oase Siwa i de vestlige ørkenområder i Egypten er et bemærkelsesværdigt sted. Det antages, at oasen har været beboet i omkring 12.000 år. Alexander den Store besøgte oasen for at rådføre sig med oraklet Anun-Ra i 332 f.Kr. Nogle hævder, at han er begravet her. Men oasen har en lang historie med slaveri.

Les Mer...

Nikolai Astrup (1880-1928) Fargetresnitt med brun kolorering, 34 x 26,5 cm, deponert av Sparebankstiftelsen DNB i KODE-muséene, Bergen. Seljekallen er et motiv som ofte dukker opp hos Nikolai Astrup, og her er det kombinert med Isdronningen, som vi tidligere har nevnt både her og her Selje eller vier, dansk selje-pil og svensk sälg, latin Salix […]

Les Mer...

Det er 18 år siden det sidste Colditz-drama på britisk tv, hvilket tilsyneladende betyder, at de har brug for en ny serie. Og nu ser det ud til, at dramaet skal afspejle værdierne fra Storbritanniens lille kulturrevolutionære periode.

Les Mer...

Den belgiskfødte komponist og organist César Franck (1822-1890) er i dag best kjent for sine orgelverker. men han skrev også for andre besetninger. som her for klaver. Jean Hubeau spiller.

Les Mer...

Det Muslimske Broderskab opdrager medier, skoler og universiteter i en tankegang, der favoriserer deres fundamentalisme, siger den franske antropolog Florence Bergeaud-Blackler – truet på livet for sine undersøgelser af Muslim­brødrene.

Les Mer...

Hans Rustad deler sine tanker og overvejelser, mens han går tur med hundene i skoven.   Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper. Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der! Kjøp […]

Les Mer...

Under corona-pandemien krævede den medicinske og videnskabelige magtelite, at Facebook censurerede indhold, der senere viste sig at være sandt eller diskutabelt, siger den sociale mediegigants grundlægger og topchef Mark Zuckerberg.

Les Mer...

Under et møde i EU-rådet fredag la Polen ned veto mod en udtalelse om «sikkerheden til LGBTI-personer» i unionen. Etter Polens opfatning favoriserer EU homofile, mens kristnes rettigheder kan krenkes.

Les Mer...

Den polske premierminister Mateusz Morawiecki og hans ungarske kollega Viktor Orbán er stærkt imod den nye EU-aftale om fordeling af migranter mellem medlemslandene. Vi accepterer ikke migrantkvoter, fastslår Morawiecki.

Les Mer...

En mand med kniv blev onsdag formiddag skudt i benene af politi på Kongens Nytorv etter at have opført sig truende mod omgivelsene. Manden virket mentalt ude af balance.

Les Mer...