Kopierede/fra hoften

Den smukke oase Siwa i de vestlige ørkenområder i Egypten er et bemærkelsesværdigt sted. Det antages, at oasen har været beboet i omkring 12.000 år. Alexander den Store besøgte oasen for at rådføre sig med oraklet Anun-Ra i 332 f.Kr. Nogle hævder, at han er begravet her.

Du kan bade i romerske cisterner, der får deres vand fra 300 naturlige kilder, som også giver liv til tusindvis af daddelpalmer og oliventræer. Lokalbefolkningen har deres egen variation af sprog – Siwi – som ikke tales andre steder i verden.

Men Siwi har også haft slaver i tusinder af år. Det er der dog ikke mange, der taler om, skriver Sean Thomas i The Spectator.

I en tid, hvor Californien planlægger at betale erstatning til efterkommere af slaver, som staten aldrig har haft, er der absolut ingen, der foreslår, at islamiske lande skal holdes ansvarlige for deres brutale slaveri. Dette til trods for, at slaveriet varede meget længere end i Vesten. Mauretanien forbød først slaveri i 1981. IS genindførte slaveri, og i dag er der slavemarkeder i Libyen.

ANNONSE

I Californien har myndighederne foreslået, at enhver, der kan bevise, at de stammer fra slaver, skal tildeles 1,2 millioner dollars. Andre mener, at det er alt for lidt, og at efterkommere af slaver burde modtage 200 millioner dollars i erstatning, altså over 2,1 milliarder NOK. Dette vil så blive opkrævet af alle de mennesker med den forkerte hudfarve, som aldrig har engageret sig i slaveri, og hvor en ekstremt lille procentdel har forfædre, der ejede slaver for mange generationer siden.

Uanset hvad myndighederne i Californien beslutter, at kompensationen bliver, vil det ramme statens økonomi hårdt. Denne økonomi er allerede i frit fald, og dem, der kan flygte fra den lænkede stat.

Slaveri er blevet praktiseret i store dele af verden. Californien er en undtagelse, men alligevel er de først ude med forslaget om at betale for gamle synder, de ikke har begået. Selvskaden kan nærmest betragtes som sindssyg.

Islamiske lande har en lang og brutal historie med slaveri.

In particular, slaving has been practised with great eagerness by the nations and societies of the Islamic world, for time out of mind. This was going on long before the first Portuguese slavers shipped black Africans from little Lagos on the Algarve to the fevered coasts of Brazil.

Slaveri er så grundlæggende en del af islam, at slavernes behandling, nytte og sociale status udtrykkeligt diskuteres i flere vers i Koranen. Slaveejerne har ret til at udnytte deres kvindelige slaver som sexlegetøj, hvilket de grusomme overgreb, IS udfører mod yezidierne er et alt for moderne eksempel på.

I islam er slaveriet altså godkendt af Allah, så islamiske lande var ivrige i deres jagt på slaver. De kastrerede mændene og voldtog piger og kvinder. Det anslås, at islam tog langt flere slaver end hele Vesten tilsammen, og på grund af kastration var dødstallet meget højt.

Muslimer jagtede slaver overalt.

Barbary pirates – like the infamous Salé Rovers – took white slaves from Italy, Spain, France, Britain, Bosnia, Croatia, Russia, even America, well into the 19th century.

De tog slaver fra Sydasien, især fra Indokina. Muslimer jagtede hvidhudede piger i Kaukasus. Fra Balkan rekrutterede osmannerne millioner af unge drenge til deres janitsjarkorps.

It’s a grim history. Yet no one has ever really sat down and totalled the number of slaves taken by Islamic nations and societies. It could be double the numbers of people enslaved by western Europeans since Columbus.

Islamisk slaveri er ligesom islamisk vold, voldtægt, mord og terror pyntet op. Det præsenteres som bedre end vestligt slaveri, selvom briterne var de første til at afskaffe slaveriet og gjorde en kæmpe indsats for også at stoppe slavehandelen i andre lande.

Thomas googlede ordene islam og slaveri, og så dukkede et strålende billede op af, hvor godt muslimer tog sig af deres slaver. Fra BBC kunne han læse følgende hvidvask:

Islam treated slaves as human beings as well as property. Islam banned the mistreatment of slaves – indeed the tradition repeatedly stresses the importance of treating slaves with kindness and compassion. Islam allowed slaves to achieve their freedom and made freeing slaves a virtuous act.

Muslimer var virkelig venlige over for deres slaver, får man indtrykket. Så undgår de at nævne, at mændene blev kastreret uden bedøvelse, og kvinderne blev voldtaget utallige gange.

Hvad er grunden til, at slaveri under islam ignoreres? Måske skyldes det, at muslimer ikke er præget af en skyldfølelse for deres historie, selvom den unægteligt er brutal historisk set. Ingen kræver, at islam giver erstatning til Spanien, som var besat i 700 år, eller Balkan, hvor utallige mødre mistede deres bedste sønner.

Vi er præget af en syg form for arvesynd, og kan ikke lægge negative begivenheder fra historien bag os. Vi må indrømme, det hjælper ikke, at slaveriet i USA blev afskaffet efter borgerkrigen i 1865. At Californien aldrig havde slaver er uinteressant. Hvis der er hvide mennesker et sted, vil du finde skammen. White guilt. Tilgivelse er en umulighed, selv for ugerninger, vi aldrig har begået.

Vi nordmænd lader os kolonisere af mængder af migranter, der kommer til Norge som kolonister og kræver, at vi afkoloniserer vores historie og vores universiteter. De viser ingen påskønnelse af, at almindelige norske skatteydere støtter en stor del af dem, uden at kræve noget til gengæld. De har ingen pligter, men alle rettigheder, ligesom vores skoleelever.

Dette foregår løbende med fuld mediestøtte, selvom Norge aldrig har været en ordentlig kolonimagt.

Men i Siwa tænker man ikke tilbage i historien med skam. Kleopatras kilder bobler stadig, til glæde for daddelpalmerne. Det er Vesten, og især Californien, der skal frigøre sig fra sine forfædres ikke-eksisterende synder.

Thomas skriver til allersidst, at Californien er præget af en vanvittig tro på, at man kan reparere historien ved at dele penge ud og rive statuer ned. Måske vil Norge også betale erstatning? 50 milliarder NOK i bistand og et par hundrede milliarder NOK til immigration hvert år indikerer det.

Nu skal vi ikke kun reparere historien, vi skal også redde verdens fremtid. Så går der hurtigt et par hundrede milliarder mere tabt, og kronekursen styrtdykker i værdi. Kun fattigdom kan redde moralen hos os nordmænd.

Denne ekstase af anger, skyld, massepsykose og moralsk orgasme er vores forbandelse. Husk det ved efterårets kommunalvalg.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

 

 

ANNONSE

Mest læst

Det går skidt i Ukraine