Tavle

Tre sudanesere er blevet anholdt af britisk politi i forbindelse med drukningen af ​​fem migranter, da de forsøgte at krydse Den Engelske Kanal.

Den britiske premierminister Rishi Sunak har vundet godkendelse i parlamentet for sin Rwanda-plan, og samtidig drukner fem migranter på vej til den engelske kyst. En af de druknede siges at være en pige på kun syv år.

De fem døde, da panikken tirsdag brød ud på en overfyldt båd med 112 personer om bord, mens den var på vej fra Frankrig til Storbritannien. 50 mennesker blev samlet op af redningsfolk, mens andre insisterede på at blive på båden fast besluttet på at nå Storbritannien. (NTB-Reuters)

AP skriver, at den franske flåde reddede 49 personer, mens 58 krævede at fortsætte deres rejse til England. Med lidt vilje kunne resten af ​​migranterne selvfølgelig være blevet stoppet, men sådan en vilje findes ikke i et Europa i frit forfald.

Tirsdag aften anholdt britisk politi tre unge mænd i alderen 19-22 år. To af dem er fra Sudan, mens den tredje er fra Sydsudan. Ifølge britisk politi er de mistænkt for at have faciliteret ulovlig immigration til Storbritannien og ulovlig indrejse i Storbritannien.

Tidligere på dagen vedtog det britiske parlament en lov, der tillader, at asylansøgere, der ankommer til Storbritannien uden visum, kan sendes til Rwanda.

Antallet af illegale bådmigranter, der ankommer til den engelske kyst fra områderne omkring Calais, er eksploderet, siden briterne stemte for Brexit i 2016. Fra 2018 til 2022 steg antallet af bådmigranter fra 299 til 45.774.

ANNONSE

En af de vigtigste grunde til, at Brexit blev en realitet, var netop briternes ønske om at mindske migrationen til landet.

Dette har dog været en total fiasko. Af alle bådmigranter er det stort set folk fra Albanien, der sendes tilbage til deres hjemland.

Læs også:

Sunak lover nok en gang å sende båtmigranter til Rwanda

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

ANNONSE

Mest læst