Nyt

llustrationsfoto fra en tidligere episode i Calais

Fire franske politifolk blev alvorligt såret efter at være blevet angrebet af berusede migranter i Calais. En leder fra oprørspolitiet blev slået flere gange i hovedet med en stor sten. Migranterne var brudt ind i et industriområde for at smugle sig ombord på lastbiler og andre køretøjer, som var på vej til England. Dette er typiske bagholdsangreb, som sker regelmæssigt i byen, siger politiets fagforening, Unsa.

Mønsteret er altid det samme, oplyser en politikilde. En lille gruppe fra oprørspolitiet går ind for at standse en lille gruppe migranters forbrydelser. Så, pludseligt, kommer der flere hundrede migranter stormende fra skoven nær industriområdet og omringer politiet som bliver tvunget til at bruge våben for at standse de voldelige angreb fra migranterne.

Politiet benyttede tåregas og knipler, men det forhindrede ikke at de selv blev såret. Politiet har instruks om at overvåge alle migranter i Calais og at fjerne alle illegale lejre.

ANNONSE

President Macron sagde i januar, at Calais ikke længere skulle være en hemmelig indgangsport til England for tusindvis af illegale migranter. Der er for tiden rundt regnet 500 migranter i gaderne i Calais.

I mellemtiden lærer journaliststuderende, hvordan de skal nyhedsdække hjælpeaktiviteter for migranterne i Calais:

Le Figaro   Daily Mail

 

ANNONSE