Kommentar

I går hørte jeg ganske tilfældigt i radioen, at nogen, der kalder sig EU, vil gøre det nemmere og hurtigere at opføre vindmølleparker og solcelleanlæg. Det er tydeligvis meningen at bruge en stor del af Danmarks areal til disse naturoplevelser. Men, som en journalist i Bruxelles bemærkede, er store danske områder blot udlagt til landbrug og derfor kedelige at se på, så de nye naturmonstre vil bare gøre det mere tillokkende at bevæge sig i det fri.

Det lyder alt sammen betryggende, men efterlader et par spørgsmål: Præcis hvem er EU, som nu vil planlægge Danmarks arealanvendelse? Der ligger nogle grimme bygninger midt i Bruxelles, som lyder navnet EU, men endnu kan huse vel ikke træffe afgørelser om noget. Det må være nogle mennesker inde i husene, der vil bestemme. Er det nogen, vi har valgt til at diktere, at danskerne skal have garanteret udsigt til glas- og metal-gespenster, uanset hvor vi befinder os i landskabet? Og i givet fald, hvornår har vi valgt dem? En gang imellem får vi lov at stemme på en flok danske amatørskuespillere, der kalder sig politikere, og lader som om, de har noget at skulle have sagt. Når de så er installeret, skynder de sig at overlade så mange beslutninger som muligt til nogle kæmpe-blæksprutter med navne som EU, WHO, FN og WEF, der æder alt omkring sig.

Hvor længe kan det mon fortsætte, før fornuftige danskere finder ud af, at der ikke er grund til at spilde tid på at stemme på de overbetalte pauseklovner, der kalder sig Folketinget?

ANNONSE
ANNONSE