Nyt

Folketinget stemmer tirsdag for at øge indsatsen mod IS. Regeringen er klar over at det betyder øget terrorfare hjemme.

et bredt flertal i Folketinget vil stemme for et beslutningsforslag, som markant skærper det danske militære bidrag. Danmark vil både udsende kampfly og specialstyrker, som skal operere i Irak og Syrien.

Bruxelles og Paris har tydeliggjort at der er en sammenhæng mellem krigen der ude og truslerne hjemme.

Tværtimod må man forvente, at IS vil forsøge at reagere, når organisationen bliver presset, vurderer den danske udenrigsminister Kristian Jensen (V).

– Hvis du kigger bredt ud over Europa, så tror jeg, der vil være en risiko for, at der bliver gennemført flere terrorangreb mod de europæiske byer i de kommende måneder.

– Det er klart, at når vi presser dem militært, så forsøger de at reagere. Derfor er der i periode en forhøjet trussel mod Europa, siger Kristian Jensen.

Det er en ganske stor indrømmelse. Tidligere har man ikke villet indrømme at der er en sammenhæng. Men udenrigsministeren insisterer på at truslerne gælder hele Europa og ikke specielt Danmark.

Det er neppe tilfælde. Danmark er ikke glemt. Jihadisterne har ikke fået hævn over dansk presse, slik de gjorde over Charlie Hebdo. Denne trussel er specifik rettet mod Danmark. At Danmark aktivt går ind mod IS på slagmarken kan forhøje trusselen hjemme.

Det benægter udenrigsministeren og som også bagatelliserer hvor stort miljø det handler om.

Både udenrigsministeren og eksperterne lader som om truslerne kun kommer fra et lille miljø.

Argumentationen er mærkelig. Jensen taler som en amerikansk politiker når han sier:

– De bryder sig ikke om den måde, vi lever på. Den måde, vi går klædt på, vores tolerance, vores ytringsfrihed, vores religionsfrihed. De bryder sig simpelthen ikke om vores samfund.

– Den kamp har de hele tiden forsøgt at kæmpe, ligeså lang tid, de har været der, siger Kristian Jensen.

Men han tror at dette had kun gælder en lille gruppe. IS-tilhengerne. Men det gør det ikke. Gruppen der hader Danmarks friheder er langt større og det ved Jensen godt.

ANNONSE

Undersøgelsen som Wilke udførte for JP viste, at 77 % av danske muslimer mener Koranen skal følges og tages bogstavelig. Den kan ikke ændres.

Med et slikt udgangspunkt, hvor lojal er man mod friheden og forsvaret af den?

Jensen varsler skærpelse af lovene mod at dra i krig for IS. Det skal blive forbudt overhovedtaget at tage til Syrien, hvis man ikke har en riktig god grund.

Men så forsøger Jensen at forsvare Schengen og EU, og derfor må han bagatellisere truslerne der kommer udefra.

 Men jeg vil også gerne advare mod den forestilling om, at hvis bare vi lukkede grænsen, så var der ikke nogen terrortrussel mod os, siger han.

– Vi har selv set det i Danmark, hvordan folk, der er vokset op i Danmark, er blevet radikaliseret. Vi har set det ved Krudttønden. Vi har set det med pigen fra Kundby. Så risikoen er hos os selv.

Her forlader Jensen virkelighedens verden og hengiver sig til cirkusnumre: Jihadisterne skjuler sig blandt flygtningene. Det er ingen tvivl.

Ville pigen fra Kundby blevet radikaliseret hvis hun ikke havde fået venner fra Mellemøsten? Jensen ved svaret, alligevel forsøger han at retouchere væk selv religionen som en faktor.

– Vi kan ikke bare sætte et navn, en hårfarve eller en religion på truslen. Vi er nødt til at se på, hvordan vi giver politiet og de sociale myndigheder de bedste værktøjer, lyder det.

Med et slikt udgangspunkt burde flyene og specialsoldaterne blevet hjemme. Det er ingen bemanding på brystværnet. Jensen vil ikke indrømme at han har en stor potentiel 5.kolonne hjemme. Han ved det, han får sig bare ikke til at si det.

Det er for svagt når man går til krig mod IS med skarpe våben.

 

 

Topbillede: Hvor meget er klokken? Ved regeringen hvad den begir sig ud på i Irak og Syrien? Er de forberedt på hjemmebane? Slik ser det ikke ud.

ANNONSE

Ét svar til “Vil øge indsatsen mod IS, men hvad med hjemmebanen?”

  1. Britta Due Andersen siger:

    Håber ikke han overtager Venstre, han er værre en Løkke.

Mest læst

Servicemeddelelse

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid