Kopierede/fra hoften

Jeg ved ikke, om det har været omtalt i de danske medier, men den 28. september forsamledes 100.000 på Wenceslas-pladsen midt i Prag for at protestere mod globaliseringen, mod den tjekkiske regering, inflationen og den stadige optrapning af Ukraine-krigen. Mottoet lød ”Tjekkiet først” og var tydeligvis inspireret af Donald Trumps ”Amerika først”.
En af talerne var den tjekkisk-tyske parlamentariker Petr Bystron, der repræsenterer Alternative für Deutschland. Blandt hans pointer var, at skellet ikke længere går mellem venstre og højre, som hører det forrige århundrede til, men mellem populister og globalister. Som eksempler på de sidstnævnte fremhævede han bl.a. Donald Trump, Viktor Orban og den kommende italienske premierminister, Giorgia Meloni. Talrige gange svarede demonstranterne med råbet ”Svoboda”, ”Frihed”.
Hvad man end måtte mene om Ukraine-krigen, er det klart, at populismen er på fremmarch i Europa, og at der er grænser for, hvilke byrder befolkningerne vil finde sig i, for at de globalistiske eliter kan virkeliggøre deres drømme om ”den grønne omstilling” og destruktionen af de europæiske nationer til fordel for et EU- eller WEF-diktatur.
Globalisterne har fået noget at tænke over, men det vil de givetvis undlade at gøre. De vil videreføre deres krig mod almindelige mennesker, som de foragter – indtil disse ”ynkværdige” masser rejser sig og jager dem på porten.
ANNONSE

Mest læst

Jalving fyret fra JP

Jyllands-Pesten