Nyt

Sikander Siddique er involveret i en konkurssag, hvor varelageret endte i Pakistan, og konkursboet står tilbage med en ubetalt momsregning på 100.000 dkr. Medinvestorer i køkkenvirksomheden var et dansk-pakistansk ægtepar, der er kendt fra en række konkurser.

Sagen er meget belastende for lederen af ​​Frie Grønne.

Køkkener, der forsvinder til Pakistan, en ubetalt momsregning på 100.000 kroner og et dansk-pakistansk par med en broget fortid. Det er blot nogle af de elementer, der forbinder historien om en kuldsejlet køkkenvirksomhed fra Midtjylland, som den politiske leder af Frie Grønne, Sikandar Siddique, er en del af.

Fremgangsmåden er velkendt. Værdigenstandene endte i Pakistan efter en konkurs i Jylland. Nu er en fremtrædende nydansker blevet kompromitteret.

Hvorfor skulle Siddique investere i et køkkenfirma?

I foråret 2017 – netop den 12. april – blev den dansk-pakistanske politiker formelt en del af virksomheden, da han købte mellem fem og ti procent i Nygaard-Design.

På overfladen lignede det et noget ujævn match: Sikandar Siddique, på det tidspunkt 30 år, var uddannet i kommunikation og globale studier på RUC, mens dansk-pakistanerens erhvervserfaring begrænsede sig til at have siddet en periode i Borgernes Repræsentation i København for Socialdemokratiet.

Udstyr og maskiner blev solgt for en halv million og sendt til Pakistan. Men køberen, konkursramte Niaz Ahmad, betalte ikke moms heraf. Det var Skattestyrelsen uenig i, men momsen forbliver ubetalt.

I dag står det klart, at resterne af Leif Nygaards køkkenfirma forsvandt til Pakistan – nærmere bestemt til millionbyen Rawalpindi i Punjab-provinsen, hvor de stadig optræder på hjemmesiden for et pakistansk firma kaldet Panorama Windows.

Historien siger meget. Danske virksomheder og dansk industri er en malkeko for pakistansk korruption, og den vil kun stige med befolkningsændringerne.

 

https://www.berlingske.dk/samfund/partileder-investerede-i-jysk-koekkenfirma-kort-efter-endte-det-i-pakistan

ANNONSE