Nyt

Den amerikanske ambassade i Moskva har udstedt en advarsel til alle amerikanere på russisk jord om at komme ud af landet. Det er den slags advarsel, der udsendes, når en overhængende fare truer. Det er Berlingske, der melder det.

»Amerikanske statsborgere bør ikke rejse til Rusland, og dem, der bor eller rejser i Rusland, bør forlade Rusland med det samme. Den amerikanske ambassade er alvorligt begrænset i sine muligheder for at hjælpe amerikanske borgere, hvad angå transportmuligheder,« skriver ambassaden på sin hjemmeside.

Ambassaden oplyser, at Rusland kan forsøge at nægte anerkendelsen af dobbelt statsborgerskab hos amerikanske statsborgere i landet. Således er der fare for, at Rusland kan nægte adgang til amerikansk konsulær bistand, forhindre afrejse fra Rusland og at amerikanere med dobbelt statsborgerskab risikerer at blive indrulleret i hæren.

Tidligere i dag opfordrede Bulgarien og Polen deres borgere til at forlade Rusland. Det danske udenrigsministerium fraråder alle rejser til Rusland på grund af »meget høj sikkerhedsrisiko«.

ANNONSE