Dag: 21. juli 2022

Christian Krohg (1852-1925) Olje på lerret, 51 x 75 cm, Nasjonalmuséet, Oslo. Christian Krohg begynte å arbeide med Albertine i Politilægens Venteværelse i 1885, og avsluttet det i 1887. I 1886 ble hans roman Albertine utgitt, og umiddelbart beslaglagt. Dagens bilde avviker noe fra den store versjonen i Nasjonalmuséet, og kan muligens ha vært en […]

Les Mer...

Da Bidens bagmænd ikke kan få den amerikanske kongres til at revolutionere USA ad demokratisk vej, vil demokraterne nu til at regere via dekreter uden om Kongressen.

Det tjener nemlig et højere formål, for vi lever nu i en permanent undtagelsestilstand i form af en ”klimakrise”, som gør det påkrævet at se stort på de demokratiske institutioner og folkesuveræniteten.

Les Mer...

César Francks (1822–1890) Pièce Héroïque er det tredje og siste av Trois pièces pour grand orgue, skrevet i 1878. Jean-Baptiste Dupont spiller på Cavaillé-Coll-orglet i Basilique Saint-Sernin de Toulouse.

Les Mer...

En ny undersøgelse viser en rekordlav tillid til medierne blandt amerikanerne. Kun 11 procent har tillid til tv og fattige fem procent flere – 16 procent – ​​har tillid til aviserne. Det er en knusende dom over medierne, og nu begynder nogle journalister at kravle til korset. MSNBC-studievært Katy Tur indrømmede, at de har tabt tilliden hos læserne, og hun stillede et spørgsmål om, hvorvidt journalistik gør mere skade end gavn.

Les Mer...

Den belgiske nationalforsamling har onsdag ratificeret en stærkt kritiseret udleveringsaftale med Iran. Aftalen gør det muligt for den tidligere dømte iranske diplomat Assadollah Assadi at blive udleveret til Iran i bytte for mindst én belgier fængslet i Iran. Assadi blev i februar 2021 idømt 20 års fængsel for at planlægge et bombeangreb på en konference for […]

Les Mer...

Det russiske regime har hverken haft vilje eller evne til at gennemføre nødvendige politiske og økonomiske reformer, og landet vil derfor i de kommende år sakke yderligere bagud i forhold til andre store lande. Uden en effektiv økonomi vil Ruslands oprustning blive en tungere og tungere byrde. Og en forbedring af sundhedsvæsenet og den ringe infrastruktur bliver endnu mere usandsynlig.

Les Mer...