Nyt


En ny undersøgelse viser en rekordlav tillid til medierne blandt amerikanerne. Kun 11 procent har tillid til tv og fattige fem procent flere – 16 procent – ​​har tillid til aviserne. Det er en knusende dom over medierne, og nu begynder nogle journalister at kravle til korset. MSNBC-studievært Katy Tur indrømmede, at de har tabt tilliden hos læserne, og hun stillede et spørgsmål om, hvorvidt journalistik gør mere skade end gavn.

Folk stoler ikke på os, sagde Tur i et interview med The Hill.

Det handler om det værste, en journalist kan opleve. Det er at dale i anseelse. Der er ingen tillid mellem medierne og læseren.

Men det er ikke tit, man hører journalister indrømme, hvor slemt det står til. I nordeuropæiske lande med statsejede medier sørger pengestrømmen for, at journalister ikke behøver at stille dette spørgsmål. Pengene kommer alligevel. Andre institutioner bestiller heller ikke målinger, der måler troværdigheden. Ting forbliver på overfladen som før. Dette er sandsynligvis en illusion. Document mærker en øget tilstrømning, og det har formentlig at gøre med kvaliteten af ​​mainstream-medierne: Woke-propaganda og tendentiøs journalistik er et turn-off for flere og flere mennesker, og når de først har forladt mainstream-medierne, vender de ikke tilbage.

Tallene i USA er ødelæggende. Tilliden til aviserne er faldet yderligere fem procent til sølle 16. Det er det laveste tal, siden Gallup begyndte at måle i 1973.

Kun 16 % af amerikanerne sagde, at de havde “stor eller ret meget” tillid til aviserne i 2022, et fald på 5 % sammenlignet med resultaterne i 2021, ifølge Gallup. Det var det laveste antal, der har givet disse svar, siden Gallup begyndte at undersøge om aviser i 1973.

Det står endda værre til for TV: Også her er tilliden faldet med fem procent og er nu nede på 11 procent.

Tv-nyheder gør amerikanerne endnu mere bekymrede her i 2022, da dystre 11 % fortalte Gallup, at de har “en hel del eller ret meget” tillid til branchen. Det tal er et fald i forhold til de 16 %, der var tillid til tv-nyhederne sidste år, også et lavpunkt.

Dette er et mistillidsvotum til amerikanske medier fra brugerne. De vender ryggen til medierne.

Hvad har medierne kørt på de seneste syv år? Et evigt angreb på Trump. I øjeblikket er der høring vedr. stormen den 6. januar. Disse tal er en indikator for, at vælgerne vender tommelfingeren nedad. De kan ikke lide at blive fodret med propaganda. De vil have information. Men medierne er så opslugt af deres egen dækning, at de ikke lægger mærke til signalet fra brugerne.

ANNONSE

Det store paradoks er, at medierne boomede op og promoverede Joe Biden. Han skulle forene nationen. Onkel Joe. I stedet har han smadret den. Amerikanerne mærker det ved benzinpumpen og i supermarkedet hver dag.

Biden er den mest upopulære præsident nogensinde. Kun 13 procent mener, at USA under hans ledelse er på rette kurs.

Kathy Tur vover at nævne et andet aspekt af nutidens medier: At dommedagsjournalistik gør folk syge.

“En af dem er, at vi dækker meget sorte ting på rad, og det ser ud til, at det bliver sortere og sortere, og det kan være hårdt for dit mentale helbred,” sagde Tur og citerede politiske splittelser, hyppige masseskyderier og andre tragiske hændelser.”

Demokraterne og medierne jobber hånd i hånd for at slå mønt på tragedier som masseskydninger og klima. De spiller på folks følelser og skaber en form for massepsykose. Samfundet destabiliserer ikke bare materielt, men også psykisk.

Fortjener ikke at komme til

Men partiskheden er ikke noget ubevidst, en fordom. Et flertal af journalisterne mener at den anden side ikke bør komme til. Det er chokkerende resultater, men man ser det også i danske medier.

Også i sidste uge indikerede en undersøgelse fra Pew Research Center, at 55 % af de adspurgte journalister “siger, at alle sider ikke altid fortjener lige meget dækning i nyhederne”, men 76 % af amerikanerne generelt mener, at journalister “altid bør stræbe efter at give alle sider lige meget dækning.”

“Selvom nogle føler, at lige dækning altid er nødvendig for at give offentligheden mulighed for at blive lige informeret om flere sider af et argument, hævder de, der er uenige, at folk, der kommer med falske udsagn eller uunderbyggede formodninger, ikke berettiger lige så meget opmærksomhed som dem, der fremsætter faktuelle udsagn med solide understøttende beviser,” skrev Pew-forskere.

Tur siger, at hun principielt går ind for, at begge sider skal komme til, men indrømmer, at hun havde det svært under Trump. Journalister som Christiane Amanpour sagde, at medierne var i undtagelsestilstand. Normale journalistiske principper gjaldt ikke længere. Medierne skulle deltage i krigen.

Danske medier og politikere reagerede på samme måde. Dermed har de afskåret sig selv fra at forstå, hvad der foregår i USA.

Dana Perrino siger, at gruppen af ​​uafhængige er vokset og nu er den største i USA. De vil have balanceret journalistik.

https://www.foxnews.com/media/msnbc-katy-tur-wonders-doing-more-harm-good-journalist-people-dont-trust-us

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE