Kunstbilde

Ivar Arosenius (1878–1909)
Tempera på lerret, 41 x 60,5 cm, Ateneum, Helsinki.

Fullstendig svensk titel: Interiör från hemmet på Elfängen, Lillan vid en utdragen byrålåda.

Ivar Arosenius’ største glede i de to år han hadde igjen å leve, var datteren Eva Benedikta Elisabeth (1906-2004), også kalt Lillan. Vi finner henne også i bilder som Flickan och ljuset (1907), og som hovedperson i barneboken Kattresan, utgitt posthumt i 1909.

Mesteparten av Ivar Arosenius’ bevarte arbeider er skisser, tegninger og akvareller i lite format. Både Göteborgs konstmuseum og Nationalmuséet i Stockholm har betydelige samlinger. Vi finner også malerier i både olje og tempera, men relativt få.

Noenlunde samtidig svensk musikk av en annen göteborgare, Wilhelm Stenhammars (1871-1927) Sensommarnätter op.33, utgitt 1912. Tamás Pregun spiller.
ANNONSE

Læs også

Læs også