Nyt

Det irakiske udenrigsministerium har indkaldt den svenske charge d’affaire og udsendt en advarsel: Krænkelser af islam kan få “alvorlige konsekvenser”, skriver Berlingske. Dermed bliver afbrændingen af ​​Koranen og urolighederne internationale.  Udtalelsen kan give gerningsmændene følelsen af, at de har støtte.

Det irakiske udenrigsministerium mener, at begivenhederne i Sverige kan få “alvorlige konsekvenser” for forholdet mellem Sverige og den muslimske verden, skriver Ritzau og flere udenlandske medier.

Det minder om forløbet af karikaturstriden i Danmark i 2005-2006. Allerede dengang greb islamiske lande ind og ville have statsminister Anders Fogh Rasmussen til at trække de tegninger tilbage, Jyllands-Posten havde offentliggjort. Rasmussen påpegede, at der var ytringsfrihed i Danmark.

Nu vil Irak have de svenske myndigheder til at gribe ind og stoppe Rasmus Paludan.

Ifølge det irakiske nyhedsbureau INA har det irakiske udenrigsministerium opfordret den svenske regering til at “stoppe enhver handling, der opildner religiøse menneskers følelser, især dem, der går ud over Islams helligheder”.

Irak overser, at demonstranterne har været ekstremt voldelige og forsøgt at dræbe politibetjente, som kun forsøger at opretholde lov og orden. Iraks udtalelse kan give indtryk af, at deres myndigheder kan stoppe voldelige optøjer i et andet land. Irak nævner heller ikke, at volden er fortsat, selv hvor Paludan aflyste besøget.

ANNONSE

Irak er næppe alene om sin opfattelse.

Der udbrød ikke brand i den islamiske verden, før en gruppe imamer i Danmark med Abu Laban i spidsen tog på turné i Mellemøsten. De medbragte nye tegninger, som de selv havde lavet. Jyllands-Posten var ikke stærke nok til at stå imod, så de lavede deres egne tegninger, bl.a. var der en mand udstyret med en grisenæse.

Raseriet førte til, at en pøbel brændte den norske ambassade i Syrien af. Dette var før borgerkrigen.

ANNONSE