Kopierede/fra hoften

Tyrkiets udenrigsminister, Hakim Fadan, vil have den danske regering til at gribe ind for at stoppe koranafbrændingerne. I Sverige har politiets Nationale Operative Afdeling (NOA) erklæret “særlig hændelse”, hvilket betyder, at de er forberedt på alt. Situationen virker mere alvorlig i dag end under karikaturstriden i 2016.

Mandag vil Organisationen for Islamiske Lande, OIC, med 57 medlemmer, mødes til et digitalt møde for at blive enige om, hvad de skal gøre i forhold til afbrændingen af Koranen.

Det er blevet en styrkeprøve mellem ytringsfriheden i Vesten og islam. Vestlige regeringer synes også at ane det. De tøver med at tage skridt, der kan blive uigenkaldelige, som at forbyde blasfemi mod islam. Hvis en sådan indrømmelse gives, kan den blive svær at trække tilbage. Den vil højest sandsynligt mødes med vold.

ANNONSE

Hizbollah opfordrer allerede unge muslimer til at handle, hvis regeringerne ikke gør det.

Lederen for den mægtige muslimske Hizbollah-bevægelse i Libanon, Hassan Nasrallah, opfordrer muslimer til at “straffe” dem, der skænder Koranen.

Hvis regeringerne ikke handler mod dem, der letter vanhelligelsen af muslimernes hellige skrift, skal unge muslimer gøre det, siger Nasrallah ifølge nyhedsbureauet AP.

I 2006 stod Anders Fogh Rasmussen fast, da ambassadører fra islamiske lande krævede forbud. Vestlige regeringer synes svagere i dag.

Tyrkiets udenrigsminister, Hakan Fidan, beder Danmark om at iværksætte hasteforanstaltninger for at forhindre flere koranafbrændinger, ifølge det tyrkiske udenrigsministerium.

Fidan fordømte koranafbrændingerne i en telefonsamtale med Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen, lørdag.

Ifølge Tyrkiets udenrigsministerium skal Fidan blandt andet have sagt til Løkke, at det er uacceptabelt at tillade koranafbrændinger “under dække af ytringsfriheden”.

Situasjonen synes mest alvorlig i Sverige. De har den største muslimske befolkning og har mistet kontrollen over dele af landet.

Den Nationale Operative Afdeling (NOA) har på grund af den forværrede sikkerhedssituation efter koranafbrændingerne truffet en intern organisatorisk foranstaltning.

  • Det er kun en intern organisatorisk handling, vi har taget, hvor vi har samlet forskellige kompetencer for at arbejde med et specifikt emne. I dette tilfælde skyldes det den ændrede verdenssituation med terror situationen, siger Mark Vadasz, talsmand for politiet.

Hvilke ændringer der er blevet foretaget, ønsker politiet ikke at gå nærmere ind på.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980

 

Købe: Frihedens væsen Fra Perikles til Hirsi Ali

 

Købe: Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031

 

Købe hos Tales:: Vidne til vanvidd               Købe hos Saxo:: Vidne til vanvidd

ANNONSE