Kopierede/fra hoften

I anledningen af statsministerens seneste corona-opråb, bringer TV2 Nyhederne resultaterne fra en ældre undersøgelse om danskernes vaccineskepsis. Det viser sig at der er flest skeptikere blandt folk der stemmer Nye Borgerlige og Liberal Alliance (21 og 15 pct.), og færrest blandt Socialdemokraterne (3,3 pct.). Personligt er jeg mere skræmt af følgagtige socialister (røde og blå), end af frie individer, der tænker selv og lever med følgerne.

Citeret i artiklen er professor Michael Bang Pedersen, der tidligere har konkluderet af modstand mod indvandring er irrationel, og at online-had, terrorisme og ekstremisme iøvrigt var ‘et højrefløjsfænomen’. Et citat fra TV2.dk – Særligt to partier har høj andel ‘vaccineskeptikere’ blandt deres vælgere.

“Især to partier fra blå blok skiller sig ud. For både Nye Borgerlige og Liberal Alliance havde en væsentligt større gruppe vaccineskeptikere blandt sine vælgere end de øvrige partier. …

– Partiet er imod statens indblanding i privatpersoners liv. Det kan være, at den her frihedside kan skabe skepsis over for coronahåndteringen hos deres vælgere, fordi det kan opfattes som en enorm indgriben i vores liv. Det i sig selv kan være med til at skabe vaccineskepsis, mener Michael Bang Petersen.”

“Der er ingen undskyldning for ikke at blive vaccineret. Man bærer et ansvar for hele det danske samfund lige nu, siger statsministeren. … der er en lille gruppe, som ikke spiller efter de spilleregler, der er, når der er en pandemi.” (Statsminister Mette Frederiksen, 8. november 2021)

ANNONSE