Kommentar

Især tre ting springer i øjnene ved Megafons nyeste politiske meningsmåling: Danmarksdemokraterne står til 10,8 pct., Venstre går tilbage til 13,1 pct. mod 23,4 ved valget den 5. juni 2019, og med en tilslutning på 1,7 pct. bliver Dansk Folkeparti udslettet.

Iagttagere vil også bide mærke i, at de partier, der med større eller mindre ret kalder sig borgerlige (Konservative, Venstre, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne) tilsammen kan mønstre 46,7 pct. mod de røde partiers (Soc., Rad., SF og Enhedslistens) 47,2 pct.

Moderaternes 3,6 pct. er ikke med i denne sammentælling, da Lars Løkke – ud over at have sikret sig en personlig økonomisk gevinst – har meddelt, at han vil arbejde ”hen over midten” – hvilket nok i praksis betyder, at han er til fals for de røde.

ANNONSE

Inger Støjbergs overraskende tilslutning synes at være gået ud over Nye Borgerlige, der med 4,2 pct. ganske vist er fordoblet siden valget i 2019, men er halveret forhold til meningsmålingen 23. juni, da partiet stod til 8,5 pct.
Støjbergs fremmarch har utvivlsomt bidraget til at bringe det ulyksalige Dansk Folkeparti under spærregrænsen, og vi har nok ikke set de sidste afhoppere forlade Messerschmidts brændende ruin.

Det store dyr på savannen, alias Venstres Jakob Ellemann-Jensen, har grund til at begræde pyrrhussejren over Inger Støjberg, og må med sine 13,1 pct. se sig overhalet af Søren Papes 13,4 pct. (mod 6,6 pct. i 2019).

Man plejer at sige, at den eneste meningsmåling, der gælder, er den på valgdagen. Men De Radikale har sørget for, at valget bliver udskrevet inden Folketingets åbning den første tirsdag i oktober. Spørgsmålet er, om Sofie Carsten Nielsen har noget at glæde sig til, da hendes parti står til tilbagegang. Den store minkdræber, Mette Frederiksen, ser heller ikke ud til at have høstet nogen gevinst af sin drabelige indsats, idet Socialdemokratiet går tilbage til 21,7 pct. mod 25,9 ved seneste valg.

Kilde: Politiken

ANNONSE